Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ



Μέσα στον ορυμαγδό των άρθρων και των διαλόγων που κατέκλυσαν τα ΜΜΕ με θέμα τον ανερχόμενο εθνικισμό, επιτέλους εμφανίστηκε ένα αξιοπρεπές πόνημα για να διασώσει την σοβαρότητα των ποικιλώνυμων σχολιαστών.

Εξαίφνης όμως δημοσιεύεται το υπόψη κείμενο. Άρτιο, εκπληρώνει κατά μείζονα λόγο την θεμελιώδη προϋπόθεση: Εξοικείωση του συντάκτη με το θέμα. Εδώ ο κανόνας ανατρέπεται, συνεπώς ενδίδω στον πειρασμό ως αντιχριστιανός να απαντήσω σ’ έναν χριστιανό στοχαστή, τον μόνο ίσως στην παρούσα συγκυρία που επιχειρεί μια περισσότερο ιστορική και ολιγότερο υστερική προσέγγιση του ιουδαιοχριστιανισμού. Είναι γεγονός πως πολεμάται κάθε επίκληση στην Εθνική Ιδέα σήμερα και γίνεται αποκλεισμός της πατριωτικής φωνής από τα καθεστωτικά μίντια. Όταν καλέσουν μία στο τόσο κάποιον 'εθνικόφρονα' με πόνο καρδίας διαπιστώνουμε ότι αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πιόνι της καθεστωτικής ακροδεξιάς, υπερσυντηρητικός και μ'έντονο τον φονταμενταλισμό και την φασιστική θεοκρατία. Ειδικότερα δε, έχει τελευταία διατρανωθεί το περίφημο moto 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών' της βλαχαδερής και αμόρφωτης μασονικής χούντας των Συνταγματαρχών από κάθε γραφικό και θρησκόληπτο νεορωμιό. Θα μελετήσουμε τα ιστορικά μας ντοκουμέντα και θ'αναλύσουμε την 'σύμπλευση' Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσω σχόλια ' Ναι, δεν ήταν όλοι έτσι, είχε και καλά άτομα'. Ναι. Όπως και οι Ναζήδες. Δεν ήταν ΟΛΟΙ δολοφόνοι στη Γερμανία. Είχε και οικογενειάρχες, είχε και ανθρώπους της διανόησης. So? Το αποτέλεσμα αλλάζει;

1) Η δις χιλιόχρονη εβραιοχριστιανική προπαγάνδα έχει πείσει δυστυχώς πολλούς Έλληνες και ειδικώς τους Εθνικιστές ότι οι Έλληνες ΔΕΧΘΗΚΑΝ το χριστιανισμό, διότι καθηλώθηκαν από τον πύρινο λόγο του ραβίνου Σαούλ (ή Αποστόλου Παύλου) εν τη επισκέψει του στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Paul επεσκέφθη την Πλατωνική Ακαδημία και κύρηξε το λόγο του Γιεσούαχ (Χριστού) οι παρευρισκόμενοι γελούσαν σα Ρώσοι χωριάτες ακούγοντας τη χριστιανική διδασκαλία. Τότε λοιπόν πώς επεβλήθη ο χριστιανισμός εφόσον δεν τον δέχθηκαν, θα με ρωτήσετε; Λίγο πολύ, όλοι ξέρετε την απάντηση. Δια της ωμής και σκληροτάτης βίας. Κάνοντας πράξη το ρητό του Μ.Αλεξάνδρου ό,τι δε λύνεται κόβεται οι 'κύρηκες της αγάπης του χριστιανισμού στ'όνομα του Γιεσούα-Ιησού (ενός συμπαθεστάτου Εβραίου ξυλοκόπου) πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα που έχει λάβει χώρα στον πλανήτη. Μπροστά στις ωμότητες του εβραιοχριστιανισμού, οι ψυχοπαθείς του ναζισμού και οι ανάλγητοι ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες φάνταζαν με μικρά παιδιά που παίζουν stratego! O χριστιανισμός σαν γνήσια μονοθεϊστική ολοκληρωτική θρησκεία, είναι η πλήρης ενσάρκωση του φασισμού στο κοσμικό γίγνεσθαι. Ένας Θεός - Ένας Αυτοκράτωρ και από κάτω το κοπάδι της αμόρφωτης μάζας η οποία πειθήνια είναι υποτακτική στη Θέληση του Ενός. (είτε είναι θεός, είτε φύρερ, είτε μονοκράτωρ). Είναι ένα δόγμα το οποίο σου τάζει αιώνια απόλαυση, αρκεί να ακολουθήσεις κάποια tips, τις λεγόμενες 10 εντολές, οι οποίες είναι (ουκ και ουκ),δηλαδή αντί να σε προτρέπουν τι να κάνεις, ώστε να οδηγηθείς στην αυτοβελτίωση, σου λένε τι να ΜΗΝ κάνεις, λες και απευθύνοντο σε 12χρονα παιδιά με διανοητικά προβλήματα. Αν θες να γίνεις καλύτερος μελέτησε τα Δελφικά Παραγγέλματα, τα οποία στην ουσία είναι το πρωτότυπο των 10 Εντολών και αν κάνεις το 1/20 απ'αυτά που λένε, θα γίνεις 10 φορές καλύτερος και σοφότερος.


          


        Η Ελλάς βίωσε το ζενίθ της πολιτιστικής και πολιτισμικής της ανάπτυξης με την πατρώα θρησκεία. Η οποία δεν ήτο θρησκεία με τη δογματική έννοια, αλλά μια φυσιολατρική κοσμοθεωρία, η οποία αντλούσε τη μυθωδία της από τους νόμους της φύσεως και τις ανθρώπινες ιδιότητες. Είχε δηλαδή κοσμική οπτική γωνία, οι Θεοί ήταν μέσα σε κάθε άνθρωπο (όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης 'Ο Θεός είναι μέσα σου'). Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι επιστήμες όπως το θέατρο, η φιλοσοφία, η γλυπτική κ.α προήχθησαν μέσω της λατρείας της φύσεως και της Γης. Το θέατρο για παράδειγμα, για να μην μακρυγορούμε, θεσμοθετήθηκε με μέσο τις Διονυσιακές τελετές και το χωρικό άσμα του διθυράμβου (μέσα από το οποίο εξελίχθηκε με βραδεία διαδικασία το αρχαίο δράμα), εντοπίζουμε παρόμοιες τελετές μαγικού και λατρευτικού χαρακτήρα. Ο αρχαίος άνθρωπος, προκειμένου να ερμηνεύσει τα φυσικά φαινόμενα προσέφευγε στη μυθοπλασία. Στο σκοταδιστικό μεσαίωνα του φασίζοντα χριστιανισμού, το θέατρο και οι άλλες επιστήμες θεωρήθηκαν ως σατανιστικές και λαμπροί επιστήμονες βίωσαν διωγμούς και τραγικές εκτελέσεις. Λεηλατήθηκαν τα αρχαία Μνημεία, κατέκαψαν βιβλιοθήκες, θανατώθηκαν μέσω του Ιουστινιανικού εδίκτου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και διεπράχθησαν βιαιότητες που ατίμασαν το Ελληνικό Κάλλος μετατρέποντας το σε μοιρολατρικό έρεβος. Μην ξεχνάτε ακόμα και σήμερα τι χαμό κάνει το παπαδαριό όταν έρχονται οι Απόκριες και ο Λαός βρίσκει την Ταυτότητα του για λίγο. Αλαλαγμοί και υστερίες με συνεπικουρούμενες γραφικές γριές τύπου Ελένης Λουκά, είτε αμόρφωτους αποκλεισμένους σε χωριά, λούμπεν χριστιανούληδες. Ο Λαός έγινε μάζα, η περηφάνια έγινε αιδώ, το Φως έγινε σκότος και ο άνθρωπος εξέπεσε σε ημιπρωτόγονο επίπεδο φόβου και άγνοιας. Πολεμήθηκε η γνώση και έγινε μια ολοκληρωτική ανατροπή Ιδεών από τη θρησκεία της αγάπης. Η εικόνα αποτυπώνει την μετατροπή του Έλληνος σε ξεπεσμένο αμόρφωτο δουλοπρεπή Ραγιά.


Ας δούμε όπως πόσο αληθινά είναι η θρησκεία της 'Αγάπης'.

α) Η φιλόσοφος Υπατία δολοφονήθηκε από το πλήθος των καλογέρων με την προτροπή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αγίου Κυρίλλου. Ο χριστιανός ιστορικός της εκκλησίας Ερμείας δεν αποκρύπτει αυτή την αλήθεια.

β)Ο Άγιος Μερκούριος είναι διάσημος για την δολοφονία του αυτοκράτορα Ιουλιανού. Ενώ ο Ιουλιανός προσπαθούσε να συγκεντρώσει τα στρατεύματα του, βρισκόταν δηλαδή ανάμεσα στους δικούς του στρατιώτες δέχτηκε ένα βέλος και βρήκε έτσι τον θάνατο από Ρωμαίο. Ο Μέγας Βασίλειος είδε όνειρο τον Χριστό να στέλνει τον Άγιο Μερκούριο να σκοτώσει τον αυτοκράτορα.

γ)Ο Κωνσταντίνος θέλησε να εξαγνιστεί για τα εγκλήματα του εναντίον της οικογένειας του και απευθύνθηκε αρχικά στον Έλληνα φιλόσοφο Σώπατρο. Είχε σκοτώσει τον γιό του Πρίσκο, (με πνιγμό στα λουτρά) επειδή υποψιάστηκε ότι είχε σχέση με την μητριά του την Φαύστη. Αργότερα με την συμβουλή της μητέρας του, της Ελένης, δολοφόνησε και την Φαύστη (την έριξαν σε βραστό νερό στα λουτρά). Δολοφόνησε και τον γαμπρό του Μαξιμίνο αλλά και τον Λικίνιο, ο οποίος αφού είχε νικηθεί είχε γίνει ικέτης του και ζούσε στην Θεσσαλονίκη.

δ)Ο αυτοκράτωρ αυτός, ο πολύ Μεγάλος Θεοδόσιος, κατεδάφιζε ολοκληρωτικά τους ελληνικούς ναούς. Όργανα του ήταν οι κατά τόπους άγιοι επίσκοποι. Ένας από αυτούς τους Άγιους επισκόπους ήταν ο Άγιος Μάρκελος. Αυτός είχε τοποθετηθεί από τον Θεοδόσιο κυβερνήτης της νήσου Κύπρου. Σύμφωνα με το συναξάρι ήταν πάρα πολύ δίκαιος. Έπειτα έγινε επίσκοπος Απάμειας. Βάλθηκε λοιπόν να καταστρέφει τους ναούς των Ελλήνων και να κλέβει τις περιουσίες τους. Επισυνάπτω εδώ σε δική μου μετάφραση το απόσπασμα από τον χριστιανό ιστορικό Ερμεία που αναφέρεται στον θάνατο του Άγιου Μάρκελου.



Ο Ιησούς Χριστός στο κατά λουκά ευαγγέλιον στο Ι.Θ. 27 λέει '' Πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου.' 

Λόγια αγάπης. Τρέμω στην ιδέα,ποιά θα ήταν τα λόγια μίσους..

                             


3) Ο αντεθνικός ρόλος του Χριστιανισμού:

Όπως όλοι ξέρετε, μας γίνεται πλύση εγκεφάλου στο σχολικό περιβάλλον ότι η Ορθοδοξία υπήρχε ο πυλών του Ελληνισμού στην Τουρκοκρατία και πως συνετέλεσε στην επανάσταση κλπ.

α)Ωραία. Για να δούμε μερικές ρήσεις του Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως, Γενναδίου Σχολαρίου το 1453, όταν η Πόλις εάλω. Δήλωνε λίγο πριν την άλωση: «Χάνεται αλίμονο η πίστη, έχει περιφρονηθεί. Όλα είναι φοβερή απιστία. Άλλους τους έχει κυριέψει η ελληνολατρεία, άλλους ο αυτοματισμός και η αθεΐα» και πρόσταζε: «Τους γουν δυσεβείς και αλάστορας (= καταραμένους) τούτους Ελληνιστάς…και πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε της παρούσης ζωής…Ράβδιζε, είργε (= φυλάκιζε), είτα γλώτταν αφαίρει, είτα χείρα απότεμνε, κι αν και ούτω μένη κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ».

Αυτός ήταν που έκαψε τα βιβλία του ελληνίζοντος φιλοσόφου Πλήθωνα πριν και μετά την Άλωση και έδωσε εντολή στον Μανουήλ Ραούλ Οισή να δολοφονήσει τον μοναχό Ιουβενάλιο για τις ελληνοκεντρικές του απόψεις. Ο ίδιος απορρίπτει μετά βδελυγμίας το όνομα Έλλην, διότι προφανώς του θυμίζει «ειδωλολατρία»: «Αν και μιλώ ελληνικά – έλεγε – δεν είμαι Έλλην…αν με ρωτήσει κάποιος τι είμαι, θα του απαντήσω χριστιανός».

β)Ο διακεκριμένος βυζαντινολόγος Αλ. Διομήδης γράφει: «Ο καλογερισμός επολεμούσε λυσσωδώς κάθε τάσιν αναγεννήσεως του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, την οποίαν εθεώρει ολεθριωτέραν και από την υποδούλωσιν εις τον Τούρκον, διότι εκινδύνευον να μη τηρηθούν αλώβητοι και αμείωτοι αι ιεραί παραδόσεις της Εκκλησίας» (εγκ. Ήλιος, τόμος Ελλάς Α, σελ. 474).

Ουδέν σχόλιον...

γ)Ο Γρηγόριος ο Ε’ πλην του αφορισμού της επανάστασης καταδίκασε με εγκύκλιο τη συνήθεια να βαπτίζουν οι Έλληνες τα παιδιά τους με αρχαιοελληνικά ονόματα, προφανώς για να μην αφυπνισθούν, και μόλις ο Κοραής το έμαθε, του απάντησε: «Ταλαίπωρον γένος! Εξ οίων εις οία. Και τούτο κατά κατά την δεκάτην ενάτην εκατονταετηρίδα!».

δ) Επιστολή Αγίου όρους προς Χίτλερ στην Κατοχή,ξεκινώντας με την προσφώνηση... ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ!!!'


Συχνά έχουν κατηγορηθεί οι Έλληνες ως ειδωλολάτρες. Μάλιστα. Πάμε να δούμε μερικές εικόνες από τους εικονομάχους και λειψανολάτρεις Χριστιανούς εν τω έργω!

 
Δείτε και μία εικόνα τώρα από τους 'ειδωλολάτρες' Έλληνες.



Εν κατακλείδι, αυτή ήταν μια μικρή σύνοψις της αρμονικής ταύτισης του 'ελληνορθόδοξου πολιτισμού'. Όσοι λένε ότι είναι Εθνικιστές και υποστηρίζουν το Χριστιανισμό, είναι είτε ανιστόρητοι και έχουν αρπάξει την προπαγάνδα, είτε ντρέπονται να δηλώσουν στην κΕνωνία ότι αρνούνται τα αίσχη του Χριστιανισμού. Έχει εξάλλου πολλά κοινά ο Χριστιανισμός με τον Ισλαμισμό (ίδια ρίζα μονοθεϊστική είναι),μόνο που οι Μωαμεθανοί βιώνουν τον Μεσαίωνα τους τώρα, ενώ εμείς τον βιώσαμε πριν εκατοντάδες χρόνια, με κάποια σπέρματα να αντέχουν και σήμερα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...