Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ηλίθιες σελίδες του Facebook - Εορταστικό επεισόδιο

Το τελευταίο δίμηνο παρουσιάσαμε μερικές από τις πιο ηλίθιες σελίδες του facebook, οι οποίες είχαν μερικές χιλιάδες ακόλουθους, η νοημοσύνη των οποίων κυμαινόταν από το βραστό λάχανο έως την αμοιβάδα. Αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με μερικά κραυγαλέα παραδείγματα, γιατί ως γνωστόν η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Ως επιβεβαίωση του άνωθεν ρητού, σήμερα μόλις ενημερωθήκαμε ότι μία από τις σελίδες που δεν αγγίξαμε προφανώς θίχτηκε από αυτό το γεγονός. Οφείλοντας λοιπόν να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και μιας κι εγώ προσωπικά είμαι ερασιτέχνης φυσιοδίφης, βρίσκοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρατήρηση διάφορων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, αποφασίσαμε να ανακηρύξουμε ως ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
αυτη.


Αν και ποτέ δεν είπαμε ότι θα γράψουμε άρθρο για τη συγκεκριμένη σελίδα, οι διαχειριστές του ένιωθαν κάτι να τους τρώει στο σημείο μεταξύ ποδιών και μέσης. Το να μην σε έχουν βάλει σε μερικά άρθρα που αφορούν τις πιο ηλίθιες σελίδες του facebook θα έπρεπε να σε ικανοποιεί. Αλλά όπως είχε πει κι ο Αλβέρτος...

Υποθέτωντας λοιπόν ότι το σύμπαν περιβάλλεται από ένα νεφέλωμα ανθρώπινης χαζομάρας, αναστενάζοντας από απογοήτευση και προτιμώντας να παρακολουθήσω τα νύχια μου να μακραίνουν παρά να μπω στη σελίδα αυτή, πήρα βαθιά ανάσα, έκανα τον σταυρό μου και ξεκίνησα το ψαχούλεμα.


Ιδού τα αποτελέσματα:

1.
Ως γνωστόν, οι φωτογραφίες αποτελούν τον βασικό πόλο έλξης για μια σελίδα. Όταν λοιπόν το target group σου έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με σένα και αυτό είναι η παρθενίλα που αποπνέεις από το απέναντι πεζοδρόμιο, ένας είναι ο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία: ΒΥΖΙΑ.

3.237 παρθένοι έκαναν like.

1.614 παρθένοι έκαναν like.

2.308 παρθένοι έκαναν like.

1.646 παρθένοι έκαναν like.
Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι, τώρα με την κρίση, οι οίκοι ανοχής έχουν γίνει απλησίαστοι και η σελίδα προσφέρει κοινωνικό έργο. Συν το γεγονός ότι οι φωτογραφίες αυξάνουν και τις πωλήσεις της Zewasoft, από καυλοπυρέσσοντες σπυριάρηδες έφηβους. Βέβαια, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός της αναφοράς της λέξεως "gay". Με κάθε μανιασμένο like που πατάνε στις φωτογραφίες αποδεικνύουν σε όλους ότι δεν είναι τέτοιο... πως τους λένε... ΓΚΕΤΣΗΔΕΣ.

...τελοσπάντων, με τις φωτογραφίες δεν είχαμε επιτυχία. Αλλά αφού ο κόσμος θέλει "άρτον και θεάματα" ποιοι είμαστε εμείς που θα τους αμφισβητήσουμε;

2.
Πέρα από τις φωτογραφίες, το δεύτερο χαρακτηριστικό μιας σελίδας είναι τα status που ανεβάζει. Φυσικά οι ελπίδες μου για το ότι θα έβρισκα κάτι πρωτότυπο αποδείχτηκαν φρούδες. Ακολουθεί χαρακτηριστικό δείγμα:





Φυσικά και τα status είναι κλεμμένα από διάφορα γκρουπ με ανέκδοτα. Στις παραπάνω φωτογραφίες (και χαρη στις εκπληκτικές μου ικανότητες στο Paint) βλέπουμε ότι οι διαχειριστές του Λαδιού δεν είναι τίποτα παραπάνω από φτηνοί λογοκλόποι, που όμως θέλουν να νομίζουν ότι προσφέρουν κάτι καινούριο στον λαό τους.
Δυστυχώς, είναι και ασυντόνιστοι, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το ίδιο ανέκδοτο με μια ώρα διαφορά... δεν πειράζει, το multitasking είναι ίδιον των ανθρώπων και όχι των μπαμπουίνων.


Φυσικά η απάντηση του Λαδιού είμαι σίγουρος ότι θα αναφέρεται στο νούμερο των οπαδών τους, που αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές έχουν αγγίξει τους 184.343. Ως αντιπαράθεση, θα δώσω αυτό το λινκ, με το νούμερο των ανθρώπων που πήγαν να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες δυο ηλίθιων.
Το ότι σε ακολουθούν μερικές χιλιάδες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ξεχωριστός, απλώς είσαι ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς. Και όπως είχε πει κάποτε και ο μεγάλος Shinobi...



Αλλά μία τέτοια μεγάλη σελίδα δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει κι ένα franchise. Φυσικά, ακόμα κι εδώ είναι δεύτεροι, μιας και ακολουθούν το παράδειγμα του Ξυδιού, το οποίο ήταν το πρώτο που δημιούργησε έναν στρατό διαδικτυακών ηλίθιων, λες και οι τρισδιάστατοι ηλίθιοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και ψηφίζουν δεν ήταν αρκετά μεγάλο πλήγμα. Ο Στρατός Παραπληγικών του Λαδιού λοιπόν ακολουθεί τους στρατηλάτες του, που ωσάν άλλοι Τζένγκις Χαν (αν και του φέρνουν μόνο στα μογγολοειδή χαρακτηριστικά) αποφασίζουν να αποδώσουν δικαιοσύνη στο ελληνικό facebook.

Χμ (χαϊδεύοντας το μούσι μου), το να είσαι ομοφοβικός δεν σε κάνει απαραίτητα άντρα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην άβυσσο της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας του "Λαδιού" και του "Λαδιού Army", παρατήρησα ότι το όνομα της franchise σελίδας είναι "Θάνατος στα ποζέρια". Αυτό με έβαλε σε μια πολύπλοκη διαδικασία που οι φαν της σελίδας δεν γνωρίζουν και που τα λεξικά την ορίζουν ως 'σκέψη'. Ποιος βρισκόταν πίσω από την σελίδα; Ποιος ήταν ο διαβολικός εγκέφαλος που δημιούργησε μια τόσο ανατρεπτική κι εκπληκτική σελίδα; Ποιος ήταν αυτός που θα αποτελούσε τον ιδανικό evil mastermind για την επόμενη ταινία του Τζεημς Μποντ;

Δεν ήταν δύσκολο να ακολουθήσω τα ίχνη του, μιας και ο ίδιος αισθάνεται τόσο περήφανος για το έκτρωμα του, που έχει φροντίσει να δημοσιεύσει το προφίλ του φάτσα-φόρα.
Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το Φονικό Τσουρέκι, κατά κόσμον Κώστα ......, κάγκουρα ολκής, που όμως απαιτεί "Θάνατο στα ποζέρια".



Τι διάολο, copy-paste είναι το βλέμμα;





Από τα γυρίσματα του Ηλίθιος και Πανηλίθιος Νο. 3
...οκ.


Κι ένα μπόνους. Ένα σχόλιο που αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη ζωτικού οργάνου στο κεφάλι.


ΥΓ. Το Xposed δεν θα ασχοληθεί άλλο με την σελίδα σας. Το παρόν άρθρο γράφτηκε ξεκάθαρα ως μια απάντηση στην επιθυμία σας και σας το αφιερώνουμε ως δώρο αγάπης, μέρες που είναι. Τυχόν απαντήσεις σας στη σελίδα σας θα αγνοηθούν. Ευχόμαστε ο Άγιος Βασίλης να σας φέρει υγεία, ευτυχία και έναν λειτουργικό εγκέφαλο για το 2014.

Υγιαίνετε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...