Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙ ΔΕΘ Ο ΛΟΓΟΣ


Η πρώτη μου επαφή με τη ΔΕΘ, έγινε πριν δέκα χρόνια, ή και περισσότερο.. (μαλάκα γερνάμε) όταν ακλουθούσα τον πατέρα μου στο ετήσιο ταξίδι του προς τη συμπρωτεύουσα.





Εντυπωσιασμένος από τον μεγάλο εκθεσιακό χώρο, και το καινούργιο spiderman τεύχος που προμηθεύτηκα από ένα γωνιακό περίπτερο (spidy vs ghost rider), είχα κυριολεκτικά χεσμένο λευκό πύργο, παραλιακή, το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου κ.ο.κ

Εκ τότε, περιέργως τα έφερε έτσι η ζωή, ώστε να ανεβαίνω συχνά προς τα εκεί, είτε για γκομενοδουλειές είτε για να παρακολουθώ τα δρώμενα και τις εκθέσεις.


-Λίγη ιστορία.
Από το 1926 που έγινε η πρώτη διοργάνωση, η ΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό ετησιο γεγονός, τόσο για τη συμπρωτεύουσα όσο και για ολόκληρο το Βαλκανικό χώρο. Στην έκθεση αυτή που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, συμμετέχει μεγάλος αριθμός εκθετών από πολλές χώρες σε ιδιαίτερα περίπτερα - χωρους παρουσιασης.
Παραλληλα πραγματοποιουνται πλήθος δραστηριοτητων, συναυλιων κλπ, ενω ειθισται ο εκαστοτε Πρωθυπουργος της χωρας να εκφωνει λογο σχετικο με την κατασταση της οικονομιας.

-Λίγη πραγματικότητα.
Φετος λοιπον, ηρθε η ωρα να εκμηδενισουμε, να καταριψουμε, να σπιλωσουμε τη λαμψη αυτου του γεγονοτος (εμπορικα) με την επισκεψη του (πρωθυπουργου) Σαμαρα, το πουκαμισο που φορουσε ο Τσιχλας του συριζα, και την συναυλια της πρωην σκυλους νυν καριολας, Παπαριζου.

Ηδη τα μεσα μαζικης ενημερωσης ασχολουνται με το πως "πηγε και εφυγε σαν κλεφτης" ο χαμογελαστος Αντωνης Σαμαρας, το ποσο ακριβη μαρκα ενδυμασιας ειχε ο Aλεξης Τσιπρας καθως και το πως σπιλωνει αυτα που αντιπροσωπευει η πολιτικη του παρατ ... ....  χαχαχα, σορρυ, επιτρεψτε μου μια παρεμβαση.

- ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

Τι αντιπροσωπευει ενας τυπακος που κανει διακοπες στη Λυων; Οταν οι μισοι δεν εχετε να φατε;

Τι μπορει να αντιπροσωπευει ενα τυπακι που ειναι γονος πλουσιας οικογενειας; την φτωχεια; την εργατια;

Δουλεψε ποτε του ο τσιπρας; Κοιμηθηκε ποτε με πονο στο στηθος απτο αγχος;

Παραβλεπω... (φοραω χαμογελο και συνεχιζω) ασχολουνται και με την εμφανιση της Έλενας Παπαριζου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιοδο της ζωης της.. λεει το Σταρ. (σοβαρο καναλι)

Απο περιεργια κοιτουσα το ρεπορταζ και προσωπικα, μια τουμπανοκαριολα ειδα στο βιντεο, με λιπος να περισσευει απο καθε γωνια του φορεματος της. Οι δε ραγαδες φιλεναδα.. μουρλια! ακομα και στη μασχαλη φυτρωσαν..

Καποτε εκπροσωπησε 2 χωρες στην Eurovision και εκτοτε ο αμορφωτος πανιβλαξ ελλην, ανεβασε την υπαρξη της σε βαθρο.  -Ασχετο αλλα την εχω δει ζωντανα οταν με μουνοδουλοφερνε μια γκομενα απτη σχολη, στο σχημα Νινο-Παπαριζου-Τερζης.  ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΔΑΠ-ΠΑΜΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΓΑΜΩ!

Παπαριζου & Παολα = Εθνικη κληρονομια φιλαρακο..

Τι λεγαμε;
Α, ναι! ..δεν ειδα πουθενα να αναγραφεται το προγραμμα της ΔΕΘ, το τι φιλοξενει, ενα αναλυτικο ρεπορταζ εστω για τις εταιριες, τα προϊοντα, τις υπηρεσιες που παρεχονται.. ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. Ολοι ασχολουνται με της ψωλης τους το χαβα, ανακυκλωνοντας τις ιδιες βαρυβδουπες χωρις σημασια λεξουλες, οπως "μνημονιο", "Ντράγκι", "Σόιμπλε", "Ντάισελμπλουμ" "νέο Μνημόνιο"..

Ασχολειται ο κακομοιρης Ελλην με το πρωτογενες πλεονασμα, λες και γνωριζε και στο χωριο του το τι ειναι το πλεονασμα, τι ειναι το χρεος, πως δημιουργηθηκε, τι ειναι η οικονομικη υφεση, ποτε την περασε-ξεπερασε ακομα και η Αμερικη...

Με το ξεπερασε, εννοω το πως δημιουργησε χρεος σε τριτους για να καλυψει τη σχεδον καταστροφικη πορεια της αυτοκινητοβιομηχανιας της, ανακαμπτοντας ετσι εις βαρος μικροτερων χωρων, και το μοτιβο που χρησιμοποιουν τωρα οι "δανειστες μας" για να αποκτησουν και οι ιδιοι πλεονασμα απο τοκους σε ποσα που ειναι ηδη ασφαλισμενα, αρα δεν θα τα εχαναν ετσι και αλλιως...

Απλη λογικη μαλακα στρουγκανοβλαχε Ελληνα.

Σου δανειζει κανεις χρηματα αν δεν βαλεις κατι υποθηκη; ειναι καποιος τοσο μαλακας ωστε να χασει τα λεφτα του; Λες οι τοκογλυφοι μας να πιαστουν μαλακες απο σενα και να τη γλιτωσεις; ΧΑ-ΧΑ.

Τεσπα, στο θεμα μας.

Η ΔΕΘ ξεκινησε, οποιος μπορει και βρισκεται εκει γυρω, να περασει μια βολτα γιατι πραγματικα αξιζει τον κοπο.

Προσπεραστε τον κιτρινο τυπο που προσπαθει να αμαυρωσει την αξια ενος τετοιου γεγονοτος μεθοδευμενα, ενισχυστε το θεσμο και προσπαθηστε να συμμετεχετε με την παρουσια σας εκει.

Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...