Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ μέρος Τρίτον (Ναι; Τρίτων εκεί;)

Ο φίλος της στήλης Τρολλολάγνος μας έστειλε τις λέξεις κλειδιά: κουρδουμπούλια, πηδόφραχτα, πιλάφες
Τον ευχαριστούμε. Μας υποχρέωσε.








Η Ρομίνα ήταν μια πάπια. Μια πάπια μα ποια πάπια; Εύλογη η απορία σου, ευλογημένε αναγνώστη. Ε, λοιπόν ήταν μια πάπια με παπιά. Αναμενόμενο. Μπορεί, βέβαια να μη γνωρίζει ότι τη λένε Ρομίνα, αλλά φαντάζομαι γνωρίζει πως είναι πάπια κι αυτό απαντάει σε όλα τα υπαρξιακά της ερωτήματα, γεγονός που της επιτρέπει να κολυμπάει αμέριμνη στα νερά του βάλτου που αποκαλεί «σπίτι». Αν ανοίξει το πλάνο, θα δούμε σκυμμένο, πίσω από ένα θάμνο τον Τάκη. Ο Τάκης ήταν ένας μαλάκας. Χωρίς παπιά. Κι ο Σάκης, ένας φίλος μαλάκα. Με δύο παπιά.Νεκρά. Περασμένα στη ζώνη του. Βλέπετε είχε καλύτερο σημάδι από το μαλάκα φίλο του, με τον οποίο είχαν πάει για κυνήγι, σαν άντρες, ανδροπρεπείς και σένιοι. Ο Σάκης, με το αβαντάζ των δύο παπιών, άραζε άνετος δίπλα στον Τάκη κι έκανε το τσιγαράκι του. Άαααααρχοντας ο Σάκης. Μάγκας σωστός κι ωραίος. Με το τσιγαράκι του, το ντουφέκι του, το μουστάκι του. Στα παπιά του όλα.
Παρά το 2-0, η ατμόσφαιρα στο valtos arena ήταν ήρεμη και χαλαρή. Σαν σε φιλικό, ένα πράγμα. Κι όπως γίνεται συχνά, τη φιλική ατμόσφαιρα επρόκειτο να χαλάσει ένα θηλυκό. Ένας εκπρόσωπος αυτού του κατάπτυστου φύλου που τόσες και τόσες ανδρικές φιλίες έχει κλονίσει. Αυτή τη φορά τη ζημιά θα την έκανε μια πάπια. Μια πάπια μα ποια πάπια; Η Ρομίνα με τ’όνομα! Η αλήθεια είναι ότι ο Σάκης την είδε πρώτος, αλλά λίγο το ότι βαριόταν να σβήσει το τσιγάρο (συνήθιζε να λέει «αν δε βγαλ τα λεφτά τ δεν του σβήνου»),  λίγο το ότι είχε βολευτεί, λίγο το ότι κέρδιζε 2-0 κι είχε χαλαρώσει, λίγο το ότι ήθελε να δώσει στο φίλο του την ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, λίγο το ότι ο Τάκης τη σημάδευε ήδη μέχρι ο Σάκης να σκεφτεί λόγους για να μην κουνηθεί από τη θέση του, αποφάσισε να κάτσει με τα παπιά του, κάνοντας την πάπια και να αφήσει τον Τάκη να κάνει την κίνησή του.
Ο Τάκης σημάδεψε καλά. Ύστερα λίγο καλύτερα. Μετά λίγο χειρότερα. Και στη συνέχεια κατέβασε το όπλο και ένα σιγανό καντήλι που βρήκε πρόχειρο, σκούπισε τον ιδρώτα του και ξανασημάδεψε. «Στας καλά γιατί κνιέσαι κι θα πέεις μες τν πατλιά», τον συμβούλεψε ο Γουάιατ Σάκης Ερπ, από δίπλα. «Αντί να μ σκουτίειζ τα κουρδουμπούλια μ, δε σκας μη σ ακούς του παπί κι αρχνίς να φλετράει;» αντιμίλησε ο Ραν Τάκης Πλαν. «Άει καλά… Ούτι γρουν δεμένου δεν μπουρείς να βαρέεις ισύ!» πέταξε για επιδόρπιο ο Ρομπέν των βάλτων κι η κουβέντα έληξε εκεί γιατί ο διαιτητής είχε σφυρίξει κι ο Τάκης ετοιμαζόταν να εκτελέσει.
Με αποφασιστικότητα 10 Τζέιμς Μποντ ο Τάκης τράβηξε τη σκανδάλη. Ένα «μπαμ» ξέσκισε ανελέητα την πρωινή σιωπή του βάλτου, ακολουθούμενο από μια σπαρακτική παπίσια φωνή που έλεγε κάτι σαν «άει στο διάολο, ηλίθιε, χέστηκα πάνω μου» και μ’αυτά τα σκληρά λόγια, η Ρομίνα έφυγε πετώντας μακριά για να σκοτωθεί μια άλλη μέρα. Ο Τάκης, απ’την άλλη, έμεινε. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δυσκολευόταν να πιστέψει πως αστόχησε ξανά. Και σίγουρα θα δυσκολευόταν να χωνέψει το χλευασμό του Σάκη που ήδη έψαχνε να βρει από πού να αρχίσει να του τη λέει. Και βρήκε. «Μ θες να πάμε και για κνηγ, παλιουρέταλο. Έεις σκουρπίς τόσου μουλύβ που σι λίγου κιρό θα ρθνε να καμν ιξόρυξ!» πλήγωσε τα αισθήματα του φίλου του, ο άκαρδος Σάκης. «Δε μ λες Σάηκ», ξεκίνησε την εαρινή του αντεπίθεση ο Μπενίτο Μουσσοτάκης, « περς τς σταυρουπροσκυνήσιους, πο χαμ πάει στς Πιλάφες (πασίγνωστο κυνηγετικό θέρετρο της Θεσσαλίας, βέεεβαια!) γι αγριουγούρνα, ποιος σι έσουσε τν πέτσα απ του καπρ τα δόντια, όταν ισύ γουρνουκλιόσταν για να γλιτώεις επειδή τφέκαγες τα πεύκα και δι σ έμκε φσεκ να βαρέεις του γρουν;»
«Μα μο χες πει ουτ τα χες χάεις κι σμάδευες ιμένα», τόλμησε να φέρει αντίρρηση ο θρασΣάκης! «Δεν εχ να λέει», επέμεινε ο Ελ Σαλβαδόρ Τάκης. «Κι τότι στα πηδόφραχτα, π σκάλουσαν τ αγγια σ στ φραχτ κι ήρθι κειος ο γκέκας τ μπαρμπα-Παν τ Μπικιονά κι σ άρπαξ του πουδάρ, ποιος έρξι μια με του τφεκ κι διάβκι πέρα του σκλι;» ρώτησε ρητορικά, ωσάν σύγχρονος Δημοσθένης. Αλλά δεν πήρε απάντηση.
         Ο Σάκης αποφάσισε να υποχωρήσει και να μην το συνεχίσει. Ως μεγαλύτερος, σοφότερος και καλύτερος σκοπευτής, ήξερε πως δεν είναι κουβέντες αυτές να γίνονται με τα όπλα στο χέρι. Εξάλλου με το υπέρ του 2-0, είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...