Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Περί Ίντερνετς ο λόγος.

 Πόσων χρονών ήσασταν όταν αγοράσατε τον πρώτο σας υπολογιστή; Εγώ πρέπει να ήμουν γύρω στα 17. Ήταν ένας Celeron στα 800-κάτι GHz, είχε 500 ΜΒ ram και ολόκληρα 20 GB σκληρό δίσκο, για να κατεβάζω με την σούπερ PSTN γραμμή του τότε ΟΤΕ, μουσική, ταινίες κλπ (δεν θα ξεχάσω ποτέ τότε που ακόμη κι όταν αναβαθμίστηκα απο PSTN σε ISDN 128 - οι ADSL γραμμές αργήσανε να έρθουν στην επαρχία - μου πήρε μια ολόκληρη εβδομάδα να κατεβάσω το live των Placebo στο Παρίσι).




 Είχε, θυμάμαι, Windows 95 και όταν επιτέλους κατάφερα να βρω σπασμένο το Nero και να το εγκαταστήσω, για να αντιγράψω ένα CD δεν θα έπρεπε να τρέχει τίποτε άλλο, γιατί διαφορετικά κολλούσε και χαραμιζόταν το άδειο CD. Απο gaming, θυμάμαι αμυδρά Duke Nukem, Doom, Legend of Zelda κλπ, ώρες καμένες στο IRC και πραγματικό blogging στο DeadJournal. Πρόλαβα την πτώση του Napster, την άνοδο και την πτώση του Audiogalaxy και τον ενθουσιασμό με το DC++, το KazaA και το WinMX.

 Τα πράγματα ακόμη και μέχρι το 2005 ακόμη έβαιναν καλώς. Ακόμη και με την άφιξη του MySpace, ο μέσος χρήστης με σύνδεση στο ίντερνετ και δικό του υπολογιστή στην Ελλάδα είχε ακόμη ένα στοιχειώδες IQ. Ήταν η άφιξη του Facebook, μαζί με την άφιξη του Mobile Internet από την Cosmote (αν θυμάστε καλά δίνανε δώρο ένα netbook αν έκανες σύνδεση για δυο χρόνια) που έβαλε στο παιχνίδι, στο Facebook και στις ζωές μας, την μέση καταπιεσμένη νοικοκυρά, τον πέφτουλα ιδρωμένο Αλβανό οικοδόμο (δεν θα απολογηθώ για το Αλβανός), την χωρισμένη που ψάχνει γκόμενο, τον δημόσιο υπάλληλο που σου στέλνει όλη μέρα αιτήματα από παιχνίδια, τον δεκαπεντάχρονο αναρχοεπαναστάτη που ανεβάζει όλη μέρα συνθήματα και "μουσική" για το πόσο γαμημένη είναι η κοινωνία μας και άλλες κατηγορίες στις οποίες όμως δεν θα εμβαθύνω τώρα.



 Θέλω να καταλήξω στο ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο χαζός καθημερινά. Όχι καλή μου κοπελιά, να πας να πιείς καφέ με την γειτόνισσα και να μην ανεβάσεις φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα με λεζάντες του τύπου "Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα τα είδαμε μικροί..." (ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΠΑΓΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ), όχι καλό μου παιδί να πας να παίξεις στο PlayStation σου και να μην κάνεις share φωτογραφία από το "Μ' αρέσει να τρολλάρω" (ή όπως στον πούτσο λέγεται αυτή η γαμωσελίδα) με κάποιο meme που από κάτω θα έχει μεταφρασμένη λεζάντα στα Ελληνικά με σχόλιο δικό σου: "xOaXOAxxoxaXOaOXa t ipe tr riiiiiiiiiiiiiii χΔ".

 Ελπίζω στο μέλλον οι ISP να μας λυπηθούν και να θεσπίσουν επιτέλους ως απαραίτητο δικαιολογητικό για να αποκτήσεις σύνδεση ένα κάποιο αποδεικτικό από κάποιον δημόσιο φορέα που να αποδεικνύει πως το IQ σου δεν είναι τουλάχιστον αρνητικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...