Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τα 6 πιο εκνευριστικά είδη status στο Facebook




 
Επειδή, βάσει της εμπειρίας μου ως αναγνώστης άρθρων σε ιστότοπους, διαπιστώνω ότι ο μέσος εγκέφαλος κατανοεί καλύτερα μικρά κειμενάκια που είναι αριθμημένα, ταχτοποιημένα και ομαδοποιημένα (πράγμα που επιβεβαιώνει και την γνώμη μου πως μερικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν το πώς γίνεται κάποιος να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς χωρίς να ανήκει στους ‘αντιπάλους’), αποφάσισα να αφιερώσω ελάχιστο από τον ούτως ή άλλως λιγοστό χρόνο που μου απομένει σε αυτή τη γη ώστε να κατηγοριοποιήσω τα πιο εκνευριστικά είδη status στο πολυαγαπημένο μας facebook, τα status αυτά που μας κάνουν να χτυπάμε με απόγνωση το κεφάλι μας στον πιο κοντινό τοίχο.

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, η παραπάνω φράση βγάζει νόημα.


Επειδή κάποιοι ίσως να κουραστήκατε να διαβάζετε την εισαγωγή, σας έχω μια εικονίτσα για να μπορέσετε να πάρετε ψυχικές δυνάμεις από δυο χαρακτήρες που, αν η ζωή τα έφερνε αλλιώς, θα μπορούσαν να είναι οι κολλητοί σας φίλοι:

 


Είσαστε έτοιμοι;;;;



1. «Μπήκε το φθινόπωρο/Εφτασε το καλοκαίρι/Καλό χειμώνα να ‘χουμε»


Όχι, κακό, ψυχρό κι ανάποδο να έχετε. Τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο, με έξτρα μπόνους τις μέρες που ο καιρός αλλάζει προς το καλύτερο ή το χειρότερο, έχουμε τον γραφικό τύπο ο οποίος θεωρεί χρέος του να μας ενημερώσει εν είδει διαδικτυακού τελάλη, ότι αλλάξαμε εποχή. Είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει master στην προφανολογία και κατέχει PhD στην αυτονοητολογία, ο άνθρωπος που όταν βρέχει θα γυρίσει και θα σε κοιτάξει με το σπινθηροβόλο βλέμμα του κατατονικού και θα σου πει «Βρέχει», ο άνθρωπος που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μια συζήτηση με μια πατάτα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον.



2. «ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ/ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ/ΕΣΚΑΣΕ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ/ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ»

Σεισμός ε; Κι εγώ νόμιζα ότι ο αδελφός Παχώμιος είχε βάλει τους Tool πολύ δυνατά και γι’ αυτό τρανταζόταν το πάτωμα. Ξέρω ότι όλοι μας κρύβουμε έναν μικρό Σόμπολο μέσα μας που θέλει να ενημερώσει πρώτος τους γύρω του για τα συγκλονιστικά γεγονότα και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της πεντάλεπτης βροχής ή του σεισμού των 2,5 Ρίχτερ, αλλά αν προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, μπορούμε να κατορθώσουμε το αδιανόητο: να σκοτώσουμε αυτόν τον μικρό δημοσιογραφίσκο και να τον θάψουμε κάτω από τόνους αδιαφορίας καθώς συνεχίζουμε τη ζωή μας.
Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, μοναδική εξαίρεση είναι η επίθεση των Δρακονιανών. Γι΄ αυτούς θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος.

Αυτός είναι Δρακονιανός. Αλλά αυτό θα το δούμε σε μελλοντικό άρθρο.

3. Κλεμμένα status


Καταλαβαίνω ότι η ικανότητα σου να κάνεις ποστ περιορίζεται στο να ενημερώνεις τους διαδικτυακούς σου φίλους για το παλιοκούνουπο που σε τσίμπησε ή για το τι έφαγες σήμερα. Αυτή σου η αδυναμία όμως, σε συνδυασμό με την ανάγκη σου να δείξεις ότι έχεις κάποιο λόγο ύπαρξης (έστω και στο facebook), σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεδιάντροπο copy-paste διαφόρων κρύων status από ομάδες όπως τα Καμένα Ανέκδοτα και το ΣΦΙΚΚΑ. Βέβαια, στο κυνήγι των likes είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του να δεχτείς κολακευτικά σχόλια τύπου: «χα0χα0χα0χαχ0αχ0α», «klew r c!!!1!!», «πεστα ρε!!», «HAHAHAHAHAHAH» από άλλους φίλους σου που το iq τους θυμίζει τη θερμοκρασία της Σιβηρίας μια νύχτα.
Του Γενάρη.




4. Status με καλημέρες, καληνύχτες, καλά απογεύματα κλπ.


ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΙΑ. NA ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Καταναλώνεις τζάμπα bandwidth, δεν το καταλαβαίνεις;
Και πέρα από τους πνευματικά ανάπηρους (που ως επί το πλείστον είναι θηλυκού γένους) που γράφουν τις ευχές τους στο facebook, συχνά συνοδεύοντας τες από φωτογραφίες μωρών, γατιών, σκυλιών και άλλων μικροσκοπικών πλασμάτων, υπάρχουν και μερικές δεκάδες λοβοτομημένων οι οποίοι τρέχουν να κάνουν like, δείχνοντας τη συμπαράσταση τους στο δύσκολο δημιούργημα που έτεκε ο εκάστοτε νηματοθέτης. Το ότι ο νηματοθέτης συνήθως έχει ως φωτογραφία προφίλ ένα ζευγάρι βυζιά, θεωρείται σατανική σύμπτωση.



5. Status με κοινοποιήσεις παρουσίας


Αγαπητέ φίλε/φίλη κανέναν δεν ενδιαφέρει το ότι σήμερα ξενυχτάς στο κέντρο διασκέδασης «Τα Έντεκα Ξαδέλφια» στην Βαρυμπόμπη. Με την λογική σου, κάθε φορά που ψάλλω την νεκρώσιμη ακολουθία σε κάποιον (έχω ιδιαίτερους τρόπους διασκέδασης εγώ) θα έπρεπε να pinάρω και το Α’ Νεκροταφείο. Για σένα ειδικά, θα είμαι ευτυχής όταν το κανω.



6. Status με δείγματα μισανθρωπιάς κι ευχές για ψόφο κλπ.

Μπράβο. Πήρατε τις ατάκες του Mikeius, τις αντιγράψατε και νομίζετε ότι είστε πρωτότυποι κι αστείοι. Ψόφος.

 Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Σεφερλής της νέας γενιάς.

Κλείνοντας το άρθρο, θα ήθελα όλοι μαζί να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών όσων βρίσκονται στις άνωθεν κατηγορίες, η οποία ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υγιαίνετε. Όσο προλαβαίνετε τουλάχιστον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...