Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οι πιο αρχιδάτοι διαδηλωτές στον κόσμο

''Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν τρία 15χρονα άτομα με την κατηγορία της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διακεκριμένης φθοράς, εμπρησμού, εσχάτης προδοσίας, μη καταβολής εργοδοτικών εισφορών, παράβασης καθήκοντος, μονομαχίας, άρνησης αποδοχής νομισμάτων, διγαμίας, πρόκλησης ναυαγίου, απατηλής επίτευξης συνουσίας, παραβίασης οικοδομικών διατάξεων, δολίας χρεοκοπίας, μαστροπίας, αντίστασης, απείθειας, θρασύτητας κατά της Αρχής και άλλα αδικήματα''.

Οι διαδηλωτές (αναρχικοί και μη) είναι εκ φύσεως αντιδραστικά άτομα.
Ακόμα και αν διαφωνείτε με τις απόψεις τους και τη στάση τους σε κάποια θέματα,πρέπει όλοι μας να παραδεχτούμε πως θέλει αρχίδια για να σηκώσεις ανάστημα -και το πάπλωμα από πάνω σου- και να αντιδράσεις απέναντι στο οποιοδήποτε κράτος -ή παρακράτος-, ή νόμους, απέναντι σε οπλισμένους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας οτιδήποτε βρεις στο δρόμο σου σαν όπλο ή σαν ασπίδα.



Προσοχή!το κείμενο ΔΕΝ είναι πολιτικό.
Θα το δούμε σαν ένα game όπου όποιος το παίζει για πολλές ώρες, ταξιδεύει σε ένα κόσμο μαγικό και αν τολμήσεις να σταματήσεις το παιχνίδι τους τρως γκλοπιά στο κεφάλι και επιστρέφεις στη θέση σου.
Άλλοι επιστρέφουν, κάποιοι όμως παρά τις γκλοπιές συνεχίζουν περνώντας επίπεδα στο game, αντιμετωπίζοντας τον νεοπορωμένο (Δίass), τον πεπειραμένο κομπλεξικό (Ζητass) και τον γαμιά της γειτονιάς (Ματass).
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να παραθέσουμε πραγματικές φωτό του συγκεκριμένου game και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αντισταθεί ή να βάλει να δει την "Πολιτική" κουζίνα που του σερβίρουν καθημερινά.

ΠΡΟΣΟΧΗ το κείμενο ΔΕΝ είναι πολιτικό, απλά θα ρίξουμε μια ματιά στους πιο αρχιδάτους διαδηλωτές στον κόσμο.




#1. Αθήνα 2010


Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε το γύρω του κόσμου το "σωτήριο" έτος του 2010, όταν τα πρώτα "δίκαια"μέτρα βγήκαν στη φόρα.
Ο συγκεκριμένος τύπος μέσα σε ένα νέφος χημικών με τη μάσκα του, μόνος του και με το χέρι υψωμένο στο γνωστό παιχνίδι που αναφέραμε φαίνεται να αντιστέκεται, να μη δίνει σημασία για τίποτα...

#2. Αίγυπτος 2012

Συνέχεια τώρα στους διαδηλωτές της Αιγύπτου που δώσαν τη δική τους μάχη.
Η φωτογραφία αυτή έκανε το γύρω του κόσμου ονομάζοντας το συγκεκριμένο τύπο ως ο "άγνωστος με το κασκόλ".
Σαν να βγήκε μέσα από Χολιγουντιανή ταινία αφού έχει καταστρέψει τα πάντα κοιτάει μπροστά αφήνοντας πίσω του συντρίμμια του σάπιου κατεστημένου. Και ενώ νιώθει τον καυτό αέρα στο σβέρκο του το μόνο που κάνει είναι να βάλει το κασκόλ του και να συνεχίσει...
Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια στην προεδρία. Ο ''άγνωστος με το κασκόλ'' κέρδισε....


#3. Κορέα 2005



Με στάση Κορεάτη σούπερμαν μπροστά από τις αντλίες νερού και ενώ όλοι είναι πίσω του, αυτός απλά δε δίνει σημασία για τίποτα. Οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις πήραν μέρος το 2005 όπου χιλιάδες αγρότες ρυζιού ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αντιδράσουν στην οικονομική πολιτική του κράτους...με βλέμμα 我不给性交 -
i dont give a fuck, είναι μόνος του εναντίον όλων...

#4. Αμόνα Iσραήλ.


Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Βραβεύτηκε με pulitzer και όχι άδικα.
Πάνω από 30 αστυνομικοί πάνοπλοι  εναντίων μιας νοικοκυράς η οποία κρατάει μόνη της το πρόχειρο οδόφραγμα. Φαίνεται σα να άφησε το φαγητό στη φωτιά και να πετάχτηκε να κανονίσει μια ντουζίνα μπάτσους, γιατί μπορεί...

#5  Αίγυπτος 2011


Μπορείς να παλέψεις με την αστυνομία, να τους κατηγορήσεις ως φασίστες, να τους κριτικάρεις για τη βια που χρησιμοποιούν, τους ηθικούς φραγμούς που δεν έχουν αλλά να κάνεις diving επάνω τους είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά.
Η φωτογραφία μας έρχεται ξανά από την Αίγυπτο όπου ένας διαδηλωτής, σαν μουσουλμάνος ροκ σταρ, πέφτει για να τον αγκαλιάσει το κοινό του.
Μόνο που τη συγκεκριμένη στιγμή πηδάει ένα ολόκληρο κατεστημένο.
Και το καταφέρνει...
Έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου ένιωσε δυνατότερος και πάνω από αυτούς.


Ίσως αυτό να είναι που μετράει τελικά.
Είναι η απόλυτη ελευθερία που νιώθουμε κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο. Γιατί αλήθεια κάποιοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ένα ξέγνοιαστο τρόπο ζωής, με τον ωχαδερφισμό που καλά κρατεί, ή μερικές φορές ακόμα και την ίδια μας τη ζωή για ένα κοινό σκοπό.. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΌ... Δικαίωμα για ζωή.
Χάνω τη ζωή μου για να ζήσω! ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΗ
Μόνο που ο αντίπαλός μας δεν έχει
πρόσωπο ή αισθήματα. Μετράει μόνο αριθμούς...


«Σήμερα ημέρα Πέμπτη 18.10.12 και περί ώρα 14:00 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ από την περιοχή της διαδήλωσης πλατεία Ραλλού Μάνου, άνδρας ηλικίας 65 ετών με μυδρίαση και άσφυγμος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
Έγιναν οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους ιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν έχει σχέση η ανακοπή με τα χημικά και το ξύλο αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ




ΠΡΟΣΟΧΗ!Το κείμενο ΔΕΝ ήταν πολιτικό, αλλά πραγματικό.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...