Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Οδηγός Επιβίωσης Σχέσεων Part 1

   Θέλετε να σκοτώσετε το έτερον σας ήμισυ; Βρίσκεστε σε αδιέξοδο; Η λύση είναι απλή...




   Ναι, είπα ψέματα, δεν υπάρχει καμία στάνταρ λύση στα προβλήματα μιας σχέσης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναφέρω τα πορίσματα των ερευνών που έχω κάνει πάνω στο τομέα (δείγμα 5 ατόμων), και να σας ευχηθώ καλή τύχη...


Πρόβλημα στη συνεννόηση.

Λέτε "άλφα", και ο άλλος καταλαβαίνει "ωραία ταινία είδαμε χθες". Αυτό είναι πρόβλημα. Χωρίς να εξετάσω τους λόγους που έμπλεξες κατ'αρχάς με ένα τέτοιο ζώον, έχω να σου πω πως αυτό δε θεραπεύεται. Δίνε σύντομες και απλές οδηγίες/συμβουλές/ερωτήσεις. Συνήθως τέτοια άτομα είναι τρομερά αφηρημένα και το να συνεννοηθείς μαζί τους στο τηλέφωνο αδύνατο. Μην ελπίζεις, φέρσου όπως σε ένα παιδάκι 5 ετών. Χρησιμοποίησε μικρές προτάσεις και λέξεις με το πολύ τέσσερις συλλαβές. Δες τη θετική πλευρά. Μπορεί να φορτώνεσαι εσύ κάθε δουλειά που χρειάζεται λογική ή οργάνωση, αλλά πιθανότατα έχεις δίπλα σου ένα άτομο που είναι η ψυχή κάθε καραόκε πάρτι και όχι μόνο.



Έλλειψη κατανόησης.

Θέλει να βγει με τις φίλες της και εσύ περίμενες όλη την εβδομάδα για να καθίσετε μαζί. Του έχεις πει ένα εκατομμύριο φορές ότι δεν θες να σου ρίχνει χαστουκάκια μπροστά στη παρέα του αλλά επιμένει να το κάνει κάθε φορά. Παιδιά, ας ξεκινήσουμε έχοντας μια βάση:



   Κατά βάση αν ζητήσεις κάτι από την κοπέλα σου, θα σου κάνει τη χάρη. Γιατί έτσι είναι οι γυναίκες. Θα γκρινιάξει, θα θυμηθεί όλες τις φορές που την άφησες να σε περιμένει μέσα στη βροχή επειδή είχε αργήσει να τελειώσει το ChampionsLeague, αλλά τελικά θα προσπαθήσει να σε ευχαριστήσει. Γιατί; Γιατί έτσι λειτουργεί το είδος. Αν θέσεις σε μια γυναίκα το ζήτημα φιλότιμο, θα κάνει τα πάντα για να σε βγάλει κερδισμένο. Ίσως παίζει ρόλο το ότι οι γυναίκες είναι προορισμένες κάποια στιγμή να γίνουν μητέρες οπότε είναι αναγκασμένες από τη φύση τους να βάζουν εύκολα τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα.

   Αν η καλή σου σε αγνοεί ακόμα και αν της μιλάς ζαχαρένια σαν να βγήκες από εργοστάσιο κατασκευής λούτρινων κουνελιών, τότε σου έχω κακά νέα. Είσαι με μια από τις λίγες γυναίκες που δε τρώνε το παραμύθι και δεν προσπαθούν να συμβαδίσουν οι ανάγκες σας. Αντίθετα, ελέγχουν μόνο αν εσύ μπορείς να ικανοποιήσεις τις δικές σου. Δεν είναι ότι δε σε αγαπάει, απλά στο δικό της μυαλό είναι πιο λογικό να περάσει του τρελού παρά του χαζού. Από την άλλη, υπάρχει και το εξής καλό: όταν αποφασίσει να σου κάνει την έρμη τη χάρη, θα το κάνει απολύτως συνειδητοποιημένα και καθόλου επηρεασμένη από "παρακάλια". Αυτή τη γυναίκα κοίτα να την κρατήσεις. Γιατί ενώ μπορούσε να έχει ότι θέλει χωρίς γκρίνιες και φωνές, ασχολήθηκε να σκεφτεί το κατά πόσο είσαι εσύ ευχαριστημένος από τη σχέση σας.


   Ας το πάρουμε τώρα αλλιώς. Γνωριστήκατε, ήταν ένα πραγματικό λουκούμι. Τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει εβδομάδα χωρίς να τσακωθείτε. Βλέπει τους φίλους του 3 φορές την εβδομάδα και παρόλα αυτά θέλει να πάει και για μπάλα το ένα Σάββατο που βρίσκεστε. Έβρισκε την γκρίνια σου πριν την περίοδο αστεία, τώρα έχει κάνει πιπίλα το "μην γκρινιάζεις". Όχι, μην φοβάσαι, δεν έπαψε να σε αγαπάει. Ναι, δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου πια. Είναι λογικό, ως γνωστόν ο έρωτας κρατάει λίγο. Δε σκέφτεται να σε χωρίσει, αλλά δεν είναι πρόθυμος να νοιάζεται για τις ανάγκες σου. Τουλάχιστον όχι για αυτές που είναι αντίθετες σε αυτά που επιθυμεί.

   Αν σου είπε καμιά φίλη σου πως "δε φταις εσύ", τότε έχω να σου καταρρίψω την πραγματικότητα στην οποία ζεις και να σου πω ότι "ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ". Αναρωτιέσαι το λόγο; Ας ξεκινήσουμε έχοντας ως fact το παραπάνω, δηλαδή ότι οι άντρες είναι βλάκες. Όλοι. ΟΛΟΙ. Και το "ζουζουνάκι" σου. Ιδίως αυτό. Αν τους πεις "θα βρισκόμαστε όποτε θες, θα κάνουμε ότι θες και αν παραπονεθώ μπορείς να με κατηγορήσεις ότι "έχω νεύρα" και να μην αλλάξεις τίποτα", θα το χαρούν ιδιαιτέρως και δε θα ασχοληθούν ούτε δευτερόλεπτο με το να σκεφτούν αν αυτό είναι καλή ιδέα ή όχι. Μπορεί να μην του έχεις πει ποτέ αυτό ακριβώς, αλλά αυτό αντιλαμβάνεται ο καλός σου όταν αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά και εσύ το ανέχεσαι. Θα μου πεις, δε γίνεται να κάνεις καυγά επειδή μια φορά αρπαχτήκατε και αντί να σε πάρει αγκαλιά σε άφησε να βράσεις στο ζουμί σου, σωστά; ΛΑΘΟΣ.

   Προφανώς και θα κάνεις καυγά. Γιατί αν περάσει μία φορά αυτό, μετά παγιώνεται. Και μετά έχει κάθε λόγο ο άλλος να σε λέει τρελή αν του ζητήσεις τα ρέστα 5 μήνες μετά. Οι άντρες θέλουν εκπαίδευση. Και όχι το είδος της εκπαίδευσης "παντόφλα". Θέλουν στόχο. Να του πεις ότι εγώ θέλω "αυτό" και να το απαιτείς. Αν πάψει να το κάνει, μην περιμένεις να τον ξανακερδίσεις εύκολα.

   Ξέρω, τώρα έχεις βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς η περίοδος που μπορούσες να εξηγήσεις τις ανάγκες σου έχει περάσει προ πολλού. Βρίσκεσαι στο στάδιο που ότι πεις και δεν του αρέσει θα οδηγήσει εσένα στεναχωρημένη να κλαίγεσαι στην παρέα σου και αυτόν αδιάφορο ή ακόμα και εκνευρισμένο να χαζεύει στο facebook το προφίλ μιας παλιάς γνώριμης που δεν επιχείρησε να την φλερτάρει γιατί του φαινόταν χαζοχαρούμενη. Δυστυχώς ή μόνη λύση που βλέπω είναι ένας γερός καυγάς.

   Δε μιλάω για το είδος καυγά που θα κάνεις επειδή σε ρώτησε αν πάχυνες. Μιλάω για το είδος του καυγά που ή θα τα λύσει όλα ή θα τερματίσει τη σχέση σας. Κατά βάση οι άντρες είναι δειλά όντα, σε περίπτωση σύγκρουσης θα μαζευτούν και θα αναθεωρήσουν για να μη σε χάσουν. Αν πάλι δε το κάνει, σημαίνει πως ήταν πρόθυμος να είναι μαζί σου μόνο όσο αυτός είναι άρχοντας και εσύ δυστυχισμένη. Αυτό θες; Βρες το θάρρος να ζητήσεις ότι έχεις ανάγκη και μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Ούτως ή άλλως και να χωρίσεις μετά από μερικούς μήνες θα είσαι με άλλο άτομο, ευτυχισμένη και θα σκέφτεσαι αυτή την κατάσταση γελώντας. Δεν είναι δείγμα αναισθησίας, είναι αυτοσυντήρηση.



Το σεξ δεν είναι καλό.

   Εδώ πρέπει να σκεφτείς το εξής: Ήταν πάντα μέτριο; Ή έγινε πρόσφατα;

   Οι άντρες συνήθως απολαμβάνουν το σεξ είτε με γυναίκα είτε χωρίς, οπότε στην αρχή της σχέσης δε θα δώσουν τόση σημασία στην ποιότητα του σεξ όσο στην ποσότητα. Από την άλλη οι γυναίκες όταν είναι ερωτευμένες θα την βρουν ακόμα και αν πέσουν στο κρεβάτι με έναν ευνούχο πάσχων από επιληψία. Το παράκανα, αλλά ήθελα να γίνω σαφής. Συνήθως στην αρχή μιας σχέσης διανθίζουμε ότι τα πάντα, μόνο και μόνο για να απογοητευτούμε αργότερα.

   Αν λοιπόν το σεξ δεν ήταν ποτέ κάτι ιδιαίτερο, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε και οι δύο. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι διορθώνεται. Μήπως ποτέ δεν ήσασταν απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ σας για τα θέλω σας και τι σας ερεθίζει; Συνήθως οι άνθρωποι μένουμε στα "βασικά" για πολύ καιρό από φόβο μήπως εκτεθούμε. Πειραματιστείτε λοιπόν και δοκιμάστε όσα μέχρι στιγμής φαντασιωνόταν ο καθένας ξεχωριστά (ελπίζω αυτό να μην περιλαμβάνει κοφτερά αντικείμενα και γίνω ηθικός αυτουργός σε έγκλημα).

   Τώρα αν η σεξουαλική σας ζωή πήγαινε περίφημα και σιγά σιγά πήρε την κάτω βόλτα είναι ακόμα πιο ασήμαντο. Η τεχνογνωσία και οι πρώτες ύλες υπάρχουν. Μόλις λύσετε το ψυχολογικό κομμάτι που εκκρεμεί, αυτόματα θα επανέλθετε στις παλιές δοξασμένες μέρες που οι συνευρέσεις σας γινόντουσαν ακόμα και σε διάφανους ανελκυστήρες. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι για τις γυναίκες το σεξ είναι κατά βάση εγκεφαλική λειτουργία. Αν η αγαπημένη σας δεν έχει όρεξη για σεξ, πιθανότατα να μην είναι καλά ψυχολογικά. Ίσως μαζί σας, ίσως κάτι την αγχώνει στην καθημερινότητά της. Μην την πιέσετε. Δείξτε κατανόηση και θα ανταμειφθείτε λίαν συντόμως. Επιπλέον, να επισημάνουμε ότι η ψυχολογία των αντρών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις τους στο σεξ. Κοπελιές, μην τους κάνετε κουρέλια. Κάποιες φορές μπορεί απλά να ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι και να μην τους βγήκε. Αντιμετωπίστε το ψύχραιμα και με χιούμορ. Δε σημαίνει ότι έπαψε να σας θέλει, ίσα ίσα από τα λάθη τελειοποιείται κανείς και σίγουρα οι γκάφες είναι από τα πράγματα που θα σας μείνουν αξέχαστα!


PS: Περισσότερα στο επόμενο... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...