Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, Part 12 - Οι εθνικιστές των social media


Αυτό το άρθρο δεν γινόταν να μην ξεκινήσει με ένα ΕΠΟΣ!
Στο προηγούμενο διαδικτυακό παρατηρητήριο είχα αναφερθεί στην κατηγορία χρηστών που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να βρουν γυναίκα να γαμήσουν και εν τέλει το μόνο πράγμα γένους θηλυκού που τους  κάθεται είναι η παλάμη τους.
Είχα γράψει επίσης ότι πρόκειται για άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και περιορισμένης νοημοσύνης. 
Well, ο Έλληνας εθνικιστής χρήστης του facebook είναι θα λέγαμε το διαδικτυακό "αδερφάκι" του αγάμητου. 
Γαλουχημένος στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. 
Καταδικασμένος να σκουπίζει το σαλάκι στην άκρη του στόματος του καθυστερημένου, καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι, αδερφού του κάθε φορά που βλέπει έναν γυναικείο κώλο.
Προσκολλημένος σε δόγματα και θεσμούς μικροαστικής κοινωνίας, αμόρφωτος και ηλίθιος.

Άλλωστε σε αυτή τη μάζα ψηφοφόρων στηρίχτηκε η Χρυσή Αυγή και κατάφερε όχι μόνο να μπει στη βουλή αλλά και μέχρι πριν 2 μήνες περίπου να διεκδικεί τη νίκη σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Τhe original Greek Kamaki

Οι εθνικιστές-φασίστες χρήστες των social media είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν.
Κυρίως από τη φωτογραφία προφίλ που χρησιμοποιούν όπου συνήθως απεικονίζεται η ελληνική σημαία σε διάφορους συνδυασμούς με θρησκευτικό ή φιλοπολεμικό background, αλλά και το σήμα της Χρυσής Αυγής.
Επίσης διακρίνονται για τις "θορυβώδεις" τοποθετήσεις τους με CAPS LOCK και για την ανορθογραφία τους.
Πραγματικά, οι υπέρμαχοι του ελληνικού έθνους, του ελληνικού μεγαλείου και παιδείας, οι "πραγματικοί" ΕΛ-ΛΗΝΕΣ, είναι οι ίδιοι που σε κάθε τους πρόταση σκοτώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο την ελληνική γλώσσα...


Διάφορα γκρουπάκια και σελίδες του facebook αποτελούν σημείο αναφοράς εθνικιστικού παροξυσμού κατά των μεταναστών, των "αριστερών αναρχοάπλυτων λαθρολάγνων", των ομοφυλοφίλων, των αλλόθρησκων και γενικά οποιουδήποτε δεν είναι Έλ-ληνας.
Εξαιρούνται οι Ρώσοι γιατί είναι ομόθρησκο έθνος και σύμφωνα με τις προφητείες θα μας βοηθήσουν να πάρουμε πίσω την Πόλη.

Στην υποψία και μόνο ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος με διαφορετική άποψη από τους υπόλοιπους χιμπατζήδες ακόμα κι αν την στηρίζει με υπαρκτά επιχειρήματα, τα μπλοκ/ρηπόρτ πέφτουν βροχή, ο αντιφρονών χαρακτηρίζεται ως "αριστερό τρολ" και εκδιώκεται με συνοπτικές διαδικασίες.


Πέραν όλων των παραπάνω, σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση του εθνικιστή παίζει η βιομηχανία παραπληροφόρησης που έχει στηθεί γύρω από την κοσμοθεωρία που θέλει τους Ελ-ληνες να είναι ο εκλεκτός λαός του θεού και πως οι εβραιομασόνοι ακόλουθοι του Σατανά επιδιώκουν τον αφανισμό του ελληνικού έθνους.
Aυτή η συνωμοσιολογική μπούρδα που περιλαμβάνει αεροψεκασμούς, νεφελίμ, προφητείες του γέροντα Παΐσιου κτλ, αναπαράγεται μέσα από εθνικιστικά blogs σχεδόν σε κάθε δημοσίευση και σε κάθε άρθρο τους με παραφουσκωμένους τίτλους τύπου "ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!!!!" ταΐζοντας ακατάπαυστα κουτόχορτο τα αστοιχείωτα εθνικόφρονα ζώα με τη μορφή της δήθεν αφύπνισης.  



Από τις πιο ένδοξες στιγμές της ελληνικής τρολλικής κοινότητας του facebook που μάλιστα έγινε και είδηση σε ενημερωτικά δελτία, αποτέλεσε η σελίδα "Λέμε ναι στην πώληση των ελληνικών νησιών και της ακρόπολης" η οποία πριν από περίπου 2μιση χρόνια προκάλεσε απίστευτη κινητοποίηση στις τάξεις των εθνικιστών που έσπευσαν να επιδείξουν το βάρος της "φούστας του τσολιά" στο ίντερνετ με το γνωστό υστερικό πατριωτικό ντελίριο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...