Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΙΔΥΜΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΙΔΥΜΟ
21 Μαΐου-21 Ιουνίου
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ



Για να προσεγγίσουμε το ζώδιο του Διδύμου, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθούμε με ορισμένες έννοιες της φυσικής και της κβαντομηχανικής. Give me a break, όμως μιας και είμαι τση θεωρητικιάς κατεύθυνσης.

  • Θεωρία του Χάους: Η θεωρία του Χάους μελετά τη συμπεριφορά ορισμένων μη γραμμικών δυναμικών συστημάτων, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αρχικές συνθήκες, ένα αποτέλεσμα το οποίο ευρέως αναφέρεται ως το φαινόμενο της πεταλούδας. Μικρές διαφορές στις αρχικές συνθήκες (όπως αυτές που οφείλονται σε σφάλματα στρογγυλοποίησης σε αριθμητικούς υπολογισμούς) αποδίδουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για τα δυναμικά συστήματα, καθιστώντας τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη αδύνατη σε γενικές γραμμές. Χαοτική συμπεριφορά μπορεί να παρατηρηθεί σε πολλά φυσικά συστήματα, όπως ο καιρός, η ατμόσφαιρα, το ηλιακό σύστημα, οι τεκτονικές πλάκες , τα οικονομικά συστήματα και η εξέλιξη (μεταβολή) των πληθυσμών.

Μετάφραση: Ο Δίδυμος είναι απρόβλεπτος. Το γεγονός ότι του έκλεισες πέντε εβδομάδες πριν ραντεβού για το επόμενο Σάββατο, δε σημαίνει ότι θα σε τιμήσει με την παρουσία του. Κι αυτό, όχι απαραίτητα γιατί δεν θέλει να σε δει. Πιθανότατα επειδή, 80 χρόνια πριν, ένας τσαγκάρης από το νότιο Μπαγκλαντές ξύπνησε από τα βογκητά της γυναίκας του που ερωτοτροπούσε στον αχυρώνα με το γείτονα και αποφάσισε να τη σκοτώσει. Το μαχαίρι, με το οποίο τη σκότωσε, το έθαψε βαθιά μέσα στη γη, δίπλα από τον αχυρώνα. 50 χρόνια μετά, μια ομάδα αρχαιολόγων που έκαναν ανασκαφές στη γύρω περιοχή, βρήκαν το μαχαίρι και το έστειλαν για ανάλυση σε εργαστήριο. Η καθαρίστρια του εργαστηρίου όμως, φτωχιά καθώς ήταν, το “δανείστηκε” και το πούλησε στο παζάρι. Με τα χρόνια το μαχαίρι άλλαξε πολλά χέρια και κατέληξε σε ένα πλουσιόπαιδο, που για να σκοτώσει τη βαρεμάρα του μαχαίρωσε την κοπέλα του χθες το βράδυ. Ε αυτή είναι γαμώ τις ειδήσεις. Να μη μείνει μέσα το διδυμάκι σου να γράψει ένα άρθρο γι αυτό; (Γιατί το πιο πιθανό είναι να είναι αρθρογράφος). Ή μπορεί πολύ απλά να μη σε γουστάρει. Σόρρυ.


  • Θεωρία της Σχετικότητας: Η θεωρία της Σχετικότητας είναι μία θεωρία για το χώρο, το χρόνο και την κίνηση. Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, ο χρόνος είναι ελαστικός και συστέλλεται ή διαστέλλεται εξαιτίας της κίνησης. Κάθε παρατηρητής έχει την προσωπική του κλίμακα ροής χρόνου που είναι διαφορετική για κάποιον άλλο. Συνεπώς, τα ρολόγια δύο παρατηρητών που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα, γυρνάνε διαφορετικό ρυθμό. Για τον ταχύτερο παρατηρητή το ρολόι γυρνάει πιο αργά.
Μετάφραση: Ο Δίδυμος είναι ο αιώνιος έφηβος. Εξαιτίας της ικανότητάς του να κινείται με την ταχύτητα του φωτός στο χωροχρόνο, μένει για πάντα ακμαίος και ζωηρός. Η υπερκινητiκότητά του, που στη αρχή σου φαίνεται τόσο αξιολάτρευτη, θα σε κάνει να σιχτιρίσεις, όταν μετά από το πρώτο μηνιαίο σας ξενύχτι θα ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
    - Εσύ: “6 το πρωί πήγε πάλι. Δε μαζευόμαστε σιγά σιγά;”
    - Δίδυμος: “Μα μόλις πήρα μπύρα... καλά την πίνω και την κάνουμε.” (χορεύοντας)

********** ΜΙΣΗ ΏΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ **********

-Εσύ: “Κουράστηκα ρε μωρό μου. Έχουμε να πάμε και σ' εκείνο το γάμο αύριο” (εννοώντας το γάμο σας)
-Δίδυμος: “Καλά θα σε πάω σπίτι (γιατί είναι και κύριος) και θα γυρίσω να πιούμε τη μπυρίτσα με τα παιδιά.”

Εσύ τελικά φεύγεις με ταξί, γιατί ξέρεις καλά ότι για τον αλκοολικό σου σύντροφο δεν υπάρχει φρένο, παρά μόνο δέντρα, πεζοδρόμια και συμπαθητικές γριούλες. Ξυπνάς καλό μεσημέρι ξεμαλλιασμένη, ετοιμάζεσαι για το γάμο και λίγο πριν φύγεις για την εκκλησία σε αιφνιδιάζει και σε κουτουπώνει μέσα στη ντουλάπα γιατί είναι λέει γρουσουζιά να σε δουν οι καλεσμένοι ανικανοποίητη πριν την τελετή. Ξαναβάφεσαι, ξαναχτενίζεσαι, μαζεύεις τούλια και νυφικά, σκας στην εκκλησία αλαφιασμένη, σε παραλαμβάνει ο καλός σου και την ώρα του μυστηρίου - αν δεν έχει φύγει από την πίσω πόρτα – διαβάζει στο κινητό την άχρηστη πληροφορία της ημέρας και στην ψιθυρίζει αναστενάρικα στο αυτί. Την επόμενη μέρα σου ζητάει διαζύγιο γιατί ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ; ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΟΙ 12 ΩΡΕΣ ΓΑΜΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ. Σόρρυ.



  • Κβαντική θεωρία: Στον κβαντικό κόσμο, ένα ηλεκτρόνιο σε ένα άτομο δεν έχει μια ορισμένη θέση, παρά μια σειρά από πιθανές θέσεις, η καθεμία από τις οποίες περιγράφεται από μια διαφορετική Κβαντική Κατάσταση. Η κβαντική μηχανική είναι σε θέση να μας δώσει την πιθανότητα με την οποία το ηλεκτρόνιο μπορεί να βρεθεί σε μια από τις πιθανές καταστάσεις, με την βοήθεια ορισμένων εξισώσεων. Η κβαντομηχανική άποψη της περίπτωσης αυτής είναι ότι το ηλεκτρόνιο δεν βρίσκεται σε μια θέση αλλά σε πολλές θέσεις ταυτόχρονα - βρίσκεται δηλαδή σε μια υπέρθεση καταστάσεων.
Μετάφραση: Έλα το λέει ξεκάθαρα. Εσύ πέφτεις για ύπνο, ο δίδυμος ξεπορτίζει. Ένας δίδυμος δε δύναται να έχει ορισμένη θέση και το πιο πιθανό είναι ότι θα στο έχει ήδη δηλώσει ευθαρσώς. Οπότε μη κάθεσαι μέσα στη νύχτα να παίζεις με τις πιθανότητες γιατί δε θα πάει καν το μυαλό σου στα απίθανα σημεία στα οποία μπορεί να βρίσκεται. Το να σε κερατώνει με την έγκυο 17χρονη ετεροθαλή (όχι απαραίτητα) αδερφή του (ή αδερφό του), είναι η πιο απλή σκέψη που μπορεί να συλλάβει το μυαλό σου. Κοιμήσου ήσυχα ήσυχα λοιπόν σα καλή κοπέέέέέέλα που είσαι, ξύπνα το πρωί, πιες γαλατάκι, φτιάξε μια χορτόπιτα περιποιημένη κι αν είσαι τυχερή, θα τη μυρίσει από την άλλη άκρη της πόλης και θα έρθει τρέχοντας σπίτι σου (γιατί είναι και κοιλιόδουλος και κρυφοσυντηρητικός). Αν πάλι όχι, φάε τη μισή χορτόπιτα και την άλλη μισή πρόσφερέ τη σ' εκείνο τον έρμο τον Παρθένο που σε παρακαλάει μήνες τώρα. Σόρρυ.


  • Θεωρία των χορδών: Ε ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕ. Και όχι μόνο η θεωρία των χορδών, αλλά και πάσης φύσεως θεωρία, αξίωμα, γνώση, τέχνη, μαγειρική κλπ ενδιαφέρουν τον Δίδυμο. Δώσε του τροφή για το μυαλό και μετά για το στομάχι. Γίνε γυναίκα, μάνα κιαδερφή. Γίνε μπαϊσέξουαλ, τρανσέξουαλ, ασέξουαλ. Άν είσαι άντρας γίνε λεσβία, αν είσαι γυναίκα γίνε αδερφή. Αλλιώς.... σόρρυ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...