Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 5: Weird Japan, Part 2: Διαφημίσεις

Φίλτατοι επιστημονολάτρεις, νέρντουλες και λοιποί μονόχνωτοι αγάμητοι,



καλώς ορίσατε στο τέταρτο άρθρο άχρηστων γνώσεων και αντισεξουαλικών αναλύσεων! Σήμερα θα συνεχίσουμε τα ταξίδι στα ανήλιαγα βάθη του Youtube και θα ανακαλύψουμε ορισμένες περίεργες, ανατριχιαστικές, σουρεαλιστικές ή απλά ανώμαλες τηλεοπτικές διαφημίσεις, κατευθείαν από την ιαπωνική μικρή οθόνη. Για ακόμη περισσότερη ιαπωνέζικη τρέλα, σας προτείνω να ανατρέξετε στο προηγούμενο άρθρο μου, όπου θα δείτε κάποια από τα πιο WTF μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησαν ποτέ. Επίσης, στο τρίτο μέρος του αφιερώματος μας θα παρουσιάσουμε κάποιες αντίστοιχες στιγμές από manga, anime και βέβαια hentai. (Πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε άλλωστε το "πλοκαμοφόρο πορνό";)
Αλλά αρκετά με τις εισαγωγές, ας περάσουμε λοιπόν στο ψητό:


1. Tα noodles που σε κάνουν άντρα



Το διαφημιζόμενο προϊόν: Noodles (ασιατικά ρυζομακάρονα). 

Περιγραφή: Ένας τύπος με φάτσα βιαστή στριφογυρίζει μια τεράστια μάζα από ζυμάρι μέχρι να γίνει noodles έτοιμα στο πιάτο, όσο ο εκφωνητής επαναλαμβάνει όλο και πιο παθιασμένα τη λέξη "men" (άνδρες αγγλιστί).

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Τα noodles αυτά είναι μόνο για πραγματικούς άντρες, ή γαμάνε τόσο που και γυναίκα να είσαι, μόλις τα φας θα βγάλεις αρχίδια. Εννοείται πως αμέσως μας έρχεται στο μυαλό αυτός ο τύπος.

2. Ο Nick Cage στην Ιαπωνία




Το διαφημιζόμενο προϊόν: Tα φλιπεράκια της Sankyo.

Περιγραφή: Μια πεντάδα σύντομων διαφημίσεων που μας δείχνει τον Cage να τραγουδά στο πιάνο φτιαγμένος, να παθαίνει αριθμομανία με το 3, να παραληρεί σε συνεντεύξεις, να τρολλάρει και να βλέπει οράματα με ασημένια ανθρωπάκια στην έρημο.

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Ένα cult είδωλο της Δύσης που φαντάζει απολύτως φυσιολογικό στην Ιαπωνία. (Μόνο οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να αγοράσουν προϊόν διαφημιζόμενο από τον Cage. MONO.)

3. O ανθρωπόμορφος σκύλος




Το διαφημιζόμενο προϊόν: Τα πατατάκια της Calbee.

Περιγραφή: Μια σειρά διαφημίσεων στην οποία ένας γιγάντιος σκύλος αλληλεπιδρά με ένα μικρό αγόρι, με αρκετά ανατριχιαστικά αποτελέσματα.

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Μάλλον σκέφτηκαν ότι τα παιδάκια αγαπάνε τους σκύλους κι επομένως θα ήταν καλή ιδέα για μια διαφήμιση. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν στο μυαλό μου ΑΥΤΟ. (Ναι, ξέρω, είμαι άρρωστος, κακή επιρροή για τα παιδιά κτλ.)

4. Chocoball




Το διαφημιζόμενο προϊόν: Σοκολατάκια

Περιγραφή: ΚΟΥΕ ΚΟΥΕ ΚΟΥΕ ΤΣΟΚΟΜΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕ. (Η κανονική διαφήμιση κρατά μισό λεπτό, απλά έβαλα το μεγαλύτερο σχετικό βίντεο που βρήκα ως γνήσιος σαδομαζό.)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Ποιος το περίμενε ότι γιγάντιες σοκολατόμπαλες με κολλημένα κεφάλια σπαστικών σχιστομάτιδων που σπαμάρουν συνεχώς το ίδιο πράμα θα μπορούσε να μας πείσει για το πόσο ωραία είναι τα σοκολατάκια (NOT). Ίσως ό,τι πιο σπαστικό έχω δει σε διαφήμιση.

5. StarSuite 7



Το διαφημιζόμενο προϊόν: Ένα λειτουργικό σύστημα για PC

Περιγραφή: Μια γυναίκα λιποθυμά και γεννά ένα άλογο μέσα σε ένα σουπερμάρκετ, προς μεγάλη συγκίνηση όλων των παρευρισκόμενων. (WAT)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Μετά από έρευνα, ανακάλυψα ότι η διαφήμιση βασίζεται στην αμφισημία μιας γιαπωνέζικης φράσης, οπότε θεωρητικά πρόκειται για μια επιτυχημένη απόπειρα στην ιαπωνική αγορά, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει βέβαια και για τη Δύση. (Μα καλά, τι σχέση έχει η γέννηση ζώων από ανθρώπους με τους υπολογιστές και τα λειτουργικά τους συστήματα;)



6. Μας τελείωσε το γάλα


To διαφημιζόμενο προϊόν: Γάλα (ΠΟΙΟ ΓΑΛΑ ΡΕ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΕ;)

Περιγραφή: Αυτισμός, παρκούρ και σουρεαλισμός στη μεσοαστική Ιαπωνία. (Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, ΔΕΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ.)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: "Μαμά, τελείωσε το γάλα. Να πάω να αγοράσω;" "Όχι τόσο γρήγορα, πάμε να κάνουμε τα αυτιστικά καλαμάρια στο δρόμο, τους τυραμόλες στις στέγες και το Τσίρκο Μεντράνο στις σκάλες και μόλις βαρεθούμε να μας πετάν φυστίκια και γαρύφαλλα, περνάμε κι απ'το σουπερμάρκετ για το γάλα." "Α, καλή ιδέα ακούγεται."

7. Νεροτσουλήθρες 



To διαφημιζόμενο προϊόν: Ένα πάρκο με νεροτσουλήθρες

Περιγραφή: Καυτές Ιαπωνέζες που που αποκτούν το κεφάλι μουστακαλή Ιάπωνα μόλις συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα του πάρκου. (Weirdest boner ever.)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Μάλλον τα νερά του πάρκου έχουν τεστοστερόνη ή απλά θέλαν να βιάσουν τα ματάκια μας και να στοιχειώσουν τον ύπνο μας με αυτά τα "υβριδικά¨μοντέλα. Όπως και να'χει, εγώ δεν θα πήγαινα σε αυτό το πάρκο (εκτός κι αν γούσταρα τραβέλια). 

8. INOCHI



To διαφημιζόμενο προϊόν: Μια καλλιτεχνική έκθεση

Περιγραφή: Ένα ανδρείκελο πάει σχολίο, ονειρεύεται γάμους στην παραλία, παθαίνει ονείρωξη, ξερνά στις τουαλέτες και κρυφοκοιτάζει τα γυναικεία αποδυτήρια τραγουδώντας. (brb)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Ο διαφημιστής/εμπνευστής/ό,τισκατάήταν βιαζόταν καθημερινά με ρόπαλο του μπέηζμπολ και σκότωσε τους γονείς του με ψαλίδι στην καρωτίδα επειδή "του το είπε το κουκλάκι του". (ΓΙΑΤΙ.ΕΙΔΑ.ΑΥΤΟ.ΤΟ.ΠΡΑΜΑ.)

9. USB Jii



To διαφημιζόμενο προϊόν: Μια σειρά από πολύχρωμα USB στικάκια με καύτρα για τσιγάρο

Περιγραφή: Τρελοί επιστήμονες, ζιγκολό, βροχή από τσιγάρα, αναπτήρες που κλαίνε, ηλιακό σύστημα, τραγούδι και χορευτικά - ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. (...)

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Κάποιος είχε πολύ χρόνο, και φαντασία, και LSD, και χρήμα, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, κι αντί να τα επενδύσει σωστά, έβγαλε ΑΥΤΟ. 

10. Milk Seafood Noodles



To διαφημιζόμενο προϊόν: Noodles με γάλα και θαλασσινά

Περιγραφή: Στο παγωμένο δάσος, μία γυναίκα που απολαμβάνει το γεύμα της αιφνιδιάζεται από 2 χαμογελαστά πλάσματα, ένα καφέ κι ένα κίτρινο, που πυροβολούν χαμογελώντας και τραγουδώντας το φαί της όσο αυτή ουρλιάζει  υστερικά λες και της παραβιάζουν και τις 2 τρύπες μαζί.

Πιθανή εξήγηση/Σχόλιο: Ένα ουρολαγνικό/σκατοφιλικό θύμα βιασμού αποφάσισε να μεταφέρει τον εσωτερικό του κόσμο σε διαφήμιση φαγητού. (Αλλιώς δε μπορώ να εξηγήσω το λόγο ύπαρξης αυτού του εξαμβλώματος.)


Συμπέρασμα; Στην Ιαπωνία είτε έχουν τα πιο ισχυρά ναρκωτικά, είτε οι κάτοικοι της είναι τόσο πειραγμένοι που δεν χρειάζονται καν ναρκωτικά.  Και να μην ξεχνάτε, μπορείτε απλά να ρωτήσετε για ό,τι άχρηστη πληροφορία θέλετε στα σχόλια και εγώ με χαρά (και χριστοπαναγίες) θα αφιερώσω λίγη ώρα από το ασφυκτικό μου ωράριο (αυνανισμού και φυτοζωισμού) για να σας απαντήσω. Αυτά από μένα για την ώρα. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...