Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οδηγός επιβίωσης για το Νεο-Έλληνα στον κόσμο των ενηλίκων...


Αν βρισκόμασταν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, θα λέγαμε πως για κάθε άνθρωπο, έρχεται σε random στιγμή της ζωής του, η διαπίστωση, η θέληση, η απόφαση πως πρέπει να καταφέρει να  επιβιώσει μόνος του.

Να διαβεί το προσωπικό του μονοπάτι..

Φυσικά βρισκόμαστε στην Ελλαδάρα, οπότε πρέπει να τα πάρουμε όλα απ’την αρχή...

Εν έτη 2013, οι βολεμένοι Ελληναράδες αρέσκονται στο να ζουν από τα φράγκα της μαμάς και του μπαμπά έως τα βαθειά τους γεράματα.. Χρεώνοντας πιστωτικές, παίρνοντας στο απλωμένο τους κουλάδι 10ευρα ή 20ευρα ή 50ευρα τα οποία τα έχουν δουλέψει με ιδρώτα οι γονείς τους... καλά οκ, με χυσαμόλια πελατών τους πασπαλισμένα με τσίκνα από βρώμικα αρχίδια μάλλον τα έβγαλαν, μιας και πρέπει να ναι μεγάλες πουτάνες για να επιτρέπουν στο σπλάχνο τους να ζει έτσι.. 

Ακόμα και ο "Βολεναράς" λοιπόν, είτε γένους αρσενικού είτε θηλυκού,  θα αναγκαστεί να έρθει σε αυτή τη στιγμή στη ζωή του, είτε όταν με το καλό χτυπήσει η οικονομική "κρίση" την πόρτα της οικογένειας του, ή όταν με το καλό ψοφήσει η μανούλα και ο πατερούλης του..

 Έστω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, μείνατε ορφανά ή οικογενειακά άφραγκοι.
Τι κάνεις;

ΜΗ ΜΟΥ ΑΓΧΕΣΑΙ!

Διάβασε τις παρακάτω αράδες και άστες να σου φωτίζουν το δρόμο...

1. Σταματάς από σήμερα, να ξυπνάς μεσημέρι.

* Το γνωρίζω βλαστάρι μου, πως οι μόνες ασχολίες σου ήταν ο καφές, το χόρτο σου, το pc σου, το sign in σου ανά 3 ώρες στο facebook, και το περίτρανο γεμάτο σοφία tweet που μόλις έγραψες, και χαίρεσαι κιόλας... Παρατήρησες ποτέ κάθε φορά που έγραψες "βαριέμαι" σαν status το πόσο ακίνητος ήσουν όλη τη μέρα; Ξυπνώντας πρωί σαν πρώτο βήμα, θα διαπιστώσεις ότι η μέρα έχει περισσότερες ώρες από ότι πίστευες, και σαν achievement unlocked, μπορείς πλέον να "κάνεις πράγματα" σαν άνθρωπος...

2. Ξεκινάς να ψάχνεις για δουλειά. 

*Οκ, τόσο καιρό δεν είχες ΙΧΝΟΣ αξιοπρέπειας, και κάθε μήνα στον προσωπικό σου λογαριασμό.. τρομάρα σου.. έμπαινε η μισθοδοσία από τη πουτάνα τη μάνα σου.
Και γαμώ, θα μου πεις.. Τα έχουν και μου τα δίνουν, αν δεν ήθελαν να μην με έκαναν..
Και έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.. Γιατί ξεφτιλισμένα μουνόπανα σαν και του λόγου σου, κάνουν τους ανθρώπους που γεννήθηκαν ορφανοί και δούλευαν από μικρά παιδιά, να ντρέπονται ακόμα και να σε κοιτάξουν! Και μην μπερδεύεσαι, δεν το κάνουν γιατί είσαι ανώτερος, το κάνουν γιατί σε σιχαίνονται, και απαξιούν ακόμα και μια ματιά να σου ρίξουν.

Ξεκινάς όπως είπαμε να σηκώνεσαι πρωί, και παίρνεις αράδα τις αγγελίες ξεκινώντας από τα σκατά, που είναι διανομές φυλλαδίων, και ΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Εάν δεν σηκωθείς από την αρχοντοκωλάρα σου, δεν πρόκειται κανείς να σου δώσει δουλειά..

3. Γίνεσαι συνεπής έστω στα βασικά.

*Όσα χρόνια ζεις, ένας πουσταράς πατέρας και μια καριόλα μάνα, σου παρείχαν τα πάντα.. Είχες μαγειρεμένο φαΐ στο πιάτο, λες και το αξίζεις, είχες ίντερνετ να παίζεις, είχες χαρτί να σκουπίζεις τα σκατά σου, γενικότερα ήσουν άρχοντας μέσα στο βασίλειο της κουράδας όπου και ζούσες..
Πλέον ξεφτιλισμένε, θα πρέπει να ξυπνάς, να φτιάχνεις μόνος σου τον καφέ σου.. να φτιάχνεις πρωινό με ότι έχει το ψυγείο, αλλιώς.. θα πρέπει να πας ΕΣΥ μέχρι το σούπερ μάρκετ και όχι η δουλοπρεπής καριόλα που σε μεγάλωσε. Θα πρέπει να πας να πληρώσεις το νοίκι, το ρεύμα, το γαμημένο σου ίντερνετ, για να μπεις μετά στα μέσα δικτύωσης να ποστάρεις κλαψομουνιάστικα τραγούδια για το πόσο δύσκολα περνάς...


4. Σταματάς τα καφεδάκια κάθε μέρα, όλη μέρα

*Μέχρι σήμερα, ήταν εύκολο.. άπλωνες χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας το ξερό σου, και ζητούσες 10-20 ευρώ, για να πας να πιείς ένα καφέ σαν "άνθρωπος".. άρα ο δούλος που στο έδινε, δεν ήταν άνθρωπος μιας και δεν πήγαινε ο ίδιος να τον πιεί τον καφέ.. και εφόσον δεν είναι άνθρωπος τι είναι; Σκύλος; .. ευτυχώς τότε πέθανε και σαν σκύλος.Όταν πάρεις χαμπάρι πόσα χρήματα χαλάς κάθε χρόνο δίνοντας 3 τουλάχιστον ευρώ για να πιείς τη μαλακία που ονομάζεις καφέ , τότε θα τον κόψεις από μόνος σου.. το να πάρεις χαμπάρι όμως κάτι, προϋποθέτει μυαλό, και είπαμε.. εσύ είσαι με το ζόρι άνθρωπος.

5. Σταματάς να ζεις για το επόμενο γαμήσι σου.

*Είσαι ξεφτίλας και σαβουρογάμης έτσι και αλλιώς.. κανένας άνθρωπος με ίχνος γούστου δεν καταδέχεται να ζει με δανεικά. Μπαζόλες πηδούσες πάντα, ένα μάτσο σκατά είσαι και συ.. οπότε γιατί να ταλαιπωρείσαι; κόψτο από σήμερα.. τέρμα ο πούτσος!
Στη τελική κοστίζει κιόλας.. έχεις δει που έχουν πάει τα προφυλακτικά; Αλλά θα μου πεις.. εσύ χρησιμοποιείς; όχι βέβαια, τέτοιο ζώο που είσαι..

Στη περίπτωση που είσαι γυναίκα, τα πράγματα είναι χειρότερα, μιας και σαν είδος, οι γυναίκες καμουφλάρετε την ανάγκη σας να ΦΑΤΕ ένα πούτσο, με χίλια 2 ψυχολογικά που έχετε από μικρά παιδιά..
Καταλαβαίνω πως ο πατέρας σας φταίει, μιας και δεν σαν μπούκωσε το στόμα με μια ψωλάρα για να βγάλετε το σκασμό.. οπότε μεγαλώσατε νομίζοντας πως έχετε δικαίωμα να κρίνετε ολόκληρο το αντρικό φύλο, με βάση την εμπειρία σας στη γεύση των φλεβών σε 15 διαφορετικά είδη πούτσας.. το μήνα.

Όταν σταματάς να ασχολείσαι με το κυνήγι του γαμησιού, πραγματικά σου μένει απίστευτος ελεύθερος χρόνος, όχι μόνο για να είσαι συνεπής στη δουλειά ή τη ζωή σου, αλλά για να αποκτήσεις ακόμα και... χόμπι!
Ναι ρε μαλάκα, χόμπι! Σαν αυτό που πίστευες ότι είναι η ζωή μέχρι σήμερα.



6.  Σταματάς να ασχολείσαι με το τι λένε οι άλλοι για σένα.

*Αυτή τη φιλοσοφία του 13χρονου, δεν την ασπάστηκα και δεν την κατάλαβα και ποτέ..
Έχει πραγματικά σημασία το τι ακούγεται για σένα πίσω απ’την πλάτη σου.. ποιος/ποιά νομίζεις ότι είσαι; από πότε απαγορεύεται να έχουν οι γύρω σου άποψη για σένα;
Δεδομένου το ότι είσαι με το ζόρι άξιος/άξια της ύπαρξής σου, το να αναγνωρίζουν οι γύρω σου το ότι ξεφτιλίζεσαι σε καθημερινή βάση δεν είναι κακό.. χάρη σου κάνουν που ασχολούνται.. στην τελική ο κύκλος σου δηλώνει αρχικά το τι άνθρωπος είσαι ο ίδιος.. Εάν στον περίγυρο σου υπάρχουν άτομα που κάθονται και ασχολούνται αρνητικά με σένα, εσύ πρώτος και καλύτερος φταις που τους έχεις πρώτον εκεί. Δείξε μου το φίλο σου...

Εάν θες να πετύχεις το οτιδήποτε, που χλωμό το βλέπω, όσο ζεις πρέπει να απορρίψεις αυτή τη μαλακισμένη νοοτροπία.
Κανένας πετυχημένος δεν χαλάει ούτε 10 λεπτά από τη ζωή του, για να κάτσει να αναμοχλεύσει καταστάσεις και ανθρώπους. Τα αφήνει πίσω του και έχει πάντα καλύτερα πράγματα να κάνει!
Κανένας πετυχημένος είπα.. εσύ τα είχες ψωμοτύρι μέχρι σήμερα, γιατί είσαι ένα μεγάλο ντόνατ.. μηδενικό.

7. Ξεκινάς να είσαι φίλος με τους φίλους.

*Το κύριο χαρακτηριστικό σου σαν κατά βάση ζώο και έπειτα άνθρωπος, είναι το ότι είσαι κοινωνικό ζώο.
Κανένας μας, δεν είναι τίποτα απολύτως σε αυτή τη ζωή δίχως φίλους. Δίχως μια γνωριμία, δίχως μια καλημέρα.

Φρόντισε λοιπόν να αξίζεις αυτή τη καλημέρα, να αξίζεις το να ασχοληθεί κάποιος να σου στείλει ένα "τι κάνεις;" ακόμα και ψεύτικο..

Και πάνω από όλα, μην το περιμένεις και μην ασχοληθείς με άτομα που σου μοιάζουν.

Τα σκατά όσο και να αγκαλιάζονται με άλλα σκατά, ακόμα σκατά βρωμάνε. 

8. Διόρθωσε τα λάθη σου.

*Σαν Ελληναράς που είσαι, υπάρχουν 3 στάνταρ για σένα..

α. κανένας δεν οδηγεί καλύτερα
β. κανένας δε γαμάει καλύτερα
γ. ποτέ δεν έχεις άδικο.

Κάτσε αναθεώρησε και τα 3 βάσει περιστατικών της ζωής σου, και αφού καταλάβεις το πόσο λάθος έχεις υπάρξει, κάνε το πρώτο βήμα μπροστά, ενώ βρίσκεσαι πάνω στο περβάζι σου, στη ταράτσα σου, και κοιτάς το πεζοδρόμιο. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...