Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ηχητικά Βασανιστήρια (2)


Ναι, έβαλα ξανά την ίδια εικόνα. \m/
Καλησπέρα αντικοινωνικοί αγάμητοι, serial killers και λοιποί ενδιαφέροντες αναγνώστες μου. Με υπερηφάνεια (και ωτασπίδες) σας καλωσορίζω στο δεύτερο άρθρο της στήλης μου (ναι, αυτή είναι μόνο η αρχή, ξέρετε πόσους μεγατόνους απίστευτων δίσκων έχω βρει για να σας στοιχειώσω;)

Προτού αρχίσω, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη τόσο από εσάς όσο κι από τον εξαίρετο συντάκτη για την αδυναμία μου να παραδώσω εγκαίρως άρθρο για 2 ολόκληρες βδομάδες. Όχι, δεν γάμησα, ούτε έκανα ναρκωτικά, ούτε με απήγαγαν οι Δρακονιανοί, απλά ήμουν άρρωστος, διοργάνωνα πάρτυ και πήγα στους Τhe Ocean (αλλά αυτό το ξέρετε ήδη) και γενικά είπα να το παίξω λίγο λάηφερ. Αλλά κυρίως βαριόμουν να γράψω, και προκειμένου να μη σας ζαλίσω τα αρχίδια με μαλακίες αποφάσισα να απέχω λιγάκι από το blog (όχι όμως και από το πληκτρολόγιο, αν δε με πιστεύετε ρωτήστε τα υπόλοιπα μέλη του blog).


Στα δικά μας τώρα. Ας αρχίσουμε λοιπόν, χωρίς περιττές φιοριτούρες και λοιπά μπινελίκια για την όρεξη:


Χα0χα0χα0χχα0χαχα0χαχ0αχ0αχα0χαχα0χαχ0αχ0αχα0χαχ0αχ0αχα0χα0χαχ0αχα0χα τρολλ χΔ. (Το ξέρω πως δεν είμαι αστείος, για το στουρέ το έβαλα.)

Και μετά από αυτό το ευχάριστο (oh the irony) διάλειμμα, ας προχωρήσουμε στα πραγματικά διαταραγμένα, νοσηρά, τρομακτικά, απονευρωτικά και καταστροφικά (ναι, αυτό ήταν το τελευταίο επίθετο) αριστουργήματα που θέλω να σας παρουσιάσω:

 1. Aghast - Hexerei im Zweilicht der Finsternis

Είδος: Ritual/Dark Ambient

Περιγραφή: Η κάμερα δείχνει ένα σκοτεινό σπίτι καθώς κινείται μαζί με το μυστηριώδη χειριστή της. Στο βάθος, κάτι τρέμει. Μια οικογένεια δεμένη και φιμωμένη, αρχίζει να ξυπνά από τη νάρκη. Η λεπίδα γυαλίζει στιγμιαία μπροστά από το φλας, προτού κόψει με μια κίνηση το λαιμό του θύματος και το άλικο, καυτό αίμα τρέχει σα ρυάκι...

Κατάλληλο για: Ανθρωποθυσίες σύναξης μαγισσών στη Νορβηγία και μαζικές δολοφονίες οικογενειών.







 2. Big Black - Songs about Fucking

Είδος: Noise Rock/Post-hardcore

Περιγραφή: Αυτός ο δίσκος απλά γαμάει. Γαμάει περισσότερο απ'ό,τι θα γαμήσω εγώ, εσύ και όσοι θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές. Με μόνιμο πριαπισμό, γαμάει τις αξίες, τα ταμπού και την υποκρισία, μέχρι και τη μάνα σου άμα λάχει.

Κατάλληλο για: Σοκάρισμα συντηρητικών γονιών, fuck sessions με τζάνκια και μεθυσμένη νυχτερινή οδήγηση έξω από κακόφημα μπουρδέλα στο Μεταξουργείο. Α, μην ξεχάσεις το προφυλακτικό.




 3. Blut aus Nord - MoRT

Είδος: Black metal

Περιγραφή: Ξυπνάς μέσα σε ένα θεοσκότεινο, υγρό και βρωμερό μπουντρούμι, χωρίς να θυμάσαι πως έφτασες εκεί. Η μπόχα είναι ανυπόφορη, και τα μάτια σου μόλις αρχίζουν να συνηθίζουν την σχεδόν απόλυτη απουσία φωτός. Όσο περνάει η ώρα, συνειδητοποιείς πως δεν είσαι μόνος σου... (βλ. εξώφυλλο).

Κατάλληλο για: Σχιζοειδείς σατανιστές που ζουν σε υπονόμους και αστροφυσικούς που μελετούν τις μαύρες τρύπες. Εγγυημένο 100% φυσικό σκότος.







 4. Bull of Heaven - 210: Like a Wall in Which an Insect...

Είδος: Ambient/Noise

Περιγραφή: 5.7 χρόνια (ναι, τόσο κρατά το έργο) σε ένα ηχητικό πηγάδι ραντομιάς πνιγμένης στο reverb και στο delay. (Αν αυτό το θεωρείτε τρελό, απλά δείτε το site τους.)

Κατάλληλο για: Μακροπρόθεσμη απόσπαση πληροφοριών από τρομοκράτες, μουσικό χαλί για γεωλογικές διαδικασίες και καταπολέμηση οξείων αϋπνιών μετά από την αποτυχία κάθε άλλης θεραπείας. (Κίνδυνος θανάτου από αποπληξία.)









 5. Caninus - Now the Animals have a Voice

Είδος: Grindcore/Σκυλάδικο
Περιγραφή: Τι θα συνέβαινε αν η Πάολα αποφάσιζε να μεταφέρει το ταλέντο και τις πατούσες της στη grindcore σκηνή; Κοφτές ριφιές, γρυλίσματα και άγρια γαυγίσματα σε ένα μοναδικό υβρίδιο που αναμένετε να σαρώσει την ελληνική μουσική σκηνή

Κατάλληλο για: Σκυλούδες που θέλουν να κάνουν καλλιτεχνική στροφή, σκυλογκόμενες που βαρέθηκαν την σκυλοτροφή στο Καραμέλα και τους μουνοπληβείους που τις ακολουθούν μπας και γαμήσουν. (Προσοχή: Πιθανή μετάδοση λύσσας.)












 6. The Peter Brotzmann Octet - Machine Gun

Είδος: Free Jazz
Περιγραφή: Πάρε 8 μουσικούς τζαζ με ADHD, πότισε τους σίσα και crystal meth, άσ'τους  να βγάλουν το άχτι τους όσο το ηχογραφείς και μετά πέτα τις κασέτες σε ένα εξοργισμένο πλήθος καρκινιάρικων φαν του Τζάστιν Μπίμπερ. Συνέλεξε τα απομεινάρια, κόλλα τα με σηλοτέηπ και βουαλά, ορίστε ο παρόν δίσκος. (Περίπου.)

Κατάλληλο για: Όσους λένε ότι όλη η jazz είναι τρομερά χαλαρωτική και κατάλληλη για ήρεμες νύχτες με μπέρμπον κι έρωτα και λοιπές πίπες.









 7. Friedrich Cerha - Spiegel, Monumentum, Momente

Είδος: Σύγχρονη Κλασσική

Περιγραφή: Ηχητική τρομοκρατία που αγγίζει σε υποβλητικότητα και ευφυΐα Ξενάκη, Nono και λοιπές παρεξηγημένες μορφές. Το κολοσσιαίο Spiegel καλύτερα να αποφευχθεί τις βραδινές ώρες.

Κατάλληλο για: Phreaks που γουστάρουν μετασειραϊκό avant-gardισμό (πόσο χίψτερ πχια;), μοναχικούς απέθαντους σε απομονωμένα κάστρα, σκηνοθέτες ταινιών τρόμου και όσους απλά θέλουν να πηδήξουν τα αυτιά των γύρω τους.



 8.Captain Beefheart and his Magic Band - Trout Mask Replica

Είδος: Experimental/Art Rock

Περιγραφή: Αλήθεια, τι περιμένεις να ακούσεις σε ένα δίσκο με τέτοιο γαμημένο εξώφυλλο; Μαστούρα, γκαύλα, angry hippies και μουσική "πρωτοπορία" σε έναν από τους πιο υπερτιμημένους δίσκους των 60's.

Κατάλληλο για: Όσους μισείτε, τον πρεζοΕΑΑΚίτη από τη σχολή σας, την "εναλλακτική" γκόμενα με την τζίβα στη μουνότριχα, τον πρώην χίππη που μένει σε χαρτόκουτο και τους hardcore μαζοχιστές.




 9. Charalambides - Joy Shapes


Είδος: Free/Avant-Folk

Περιγραφή: Χαμένος μέσα στην ομίχλη, ψάχνεις να βρεις ένα σημείο ζωής. Στο βάθος μια μυστηριώδης φωνή σε καλεί. Όσο και να τρέχεις όμως, δε φαίνεται να την πλησιάζεις, ενώ το τοπίο μοιάζει απελπιστικά απαράλλαχτο. Τότε συνειδοτοποιείς ότι είσαι στο Πεδίο των Ασφόδελων, καταδικασμένος σε αιώνια πλήξη και λήθη.

Κατάλληλο για: Όσους βαρέθηκαν να μετράνε προβατάκια και βαριούνται να πάρουν υπνωτικά.




 10. Current 93 - I Have a Special Plan for This World


Είδος: Dark Ambient/Ποίηση

Περιγραφή: Δες αυτό το εξώφυλλο. Ωραία. Αν ακόμη θες να μάθεις, πρόκειται για ένα 20λεπτο ανατριχιαστικών ήχων και ποίησης για τον θάνατο, την αρρώστια, τον πόνο και τον παραλογισμό.

Κατάλληλο για: Όσους σκοπεύουν να σκοτώσουν μαζικά "επειδή μια φωνή τους το είπε" ή να αυτοκτονήσουν "επειδή η ζωή δεν τους ταίριαζε".


When everyone you have ever loved is finally gone
When everything you have ever wanted is finally done with
When all of your nightmares are for a time obscured
As by a shining brainless beacon
Or a blinding eclipse of the many terrible shapes of this world
When you are calm and joyful
And finally entirely alone
Then in a great new darkness
You will finally execute your special plan  ...

Κλείνοντας, θα ήθελα να παρουσιάσω 2 προτάσεις από τον φίλο της στήλης, Δημήτρη. Σε ευχαριστούμε. Ας τις δούμε λοιπόν:

1. Jocelyn Pook - The Flood

Eίδος: Σύγχρονη Κλασσική

Περιγραφή: Απλά δείτε το "Μάτια Ερμειτικά Κλειστά" του Kubrick (αν δεν το έχετε κάνει ήδη).
Βαρύ, στοχαστικό και ανατριχιαστικό, πραγματικά αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας.

Κατάλληλο για: Όσους βαρέθηκαν τις χαρμόσυνες new age μαλακίες με τα ηλεκτρικά βιολιά και τις "καρμικές συχνότητες" και ψάχνουν κάτι ηχητικά προσβάσιμο αλλά παράλληλα συναισθηματικά φορτισμένο στο σημείο ηλεκτρικής καταιγίδας.



2. Nox Arcana - Transylvania

Eίδος: Dark Ambient/Neoclassical Darkwave

Περιγραφή: Στυλιζαρισμένα γοτθικά σκηνικά σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους darkwave της νέας γενιάς (βλ. μετά από τους γίγαντες Dead Can Dance). Σίγουρα πολύ πιο προσβάσιμο από τα υπόλοιπα της λίστας, αυτό όμως δεν το καθιστά λιγότερο ενδιαφέρον.

Κατάλληλο για: Όσους ψάχνουν κατάλληλη μουσική για να καθίσουν να διαβάσουν Stephen King ή γοτθικές νουβέλλες.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...