Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γυμναστική αλα ελληνικά

Περί παχυσαρκίας ο λόγος..

(ακολουθεί σύντομο κείμενο, σαν σημείωση ημερολογίου) 

Αποφάσισα χθες να παρατήσω τα ranked games στο League of Legends και την αποτυχημένη μου απόπειρα να φύγω απ’ το silver 1 κυνηγώντας το όνειρο του Gold, και να κινηθώ παραλιακά για να πιω μια μπύρα με φίλους…

Στη διαδρομή άκουσα τον έναν να λέει ότι αποφάσισε να γραφτεί επιτέλους σε ένα γυμναστήριο και άνοιξε κουβέντα για το τι μηχανήματα έχουν, τι ασκήσεις κάνει κτλ.

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και άρχισα να συμμετέχω στη κουβέντα.

Ενημερωτικά το παλικάρι μου σκάει ένα κεφάλι και γύρω στα 50 κιλά.

Ενώ προσπαθούσα να βάλω τα λόγια του σε μια σειρά στο κεφάλι μου, μιας και μεταπηδούσε απ’ το πόσο όμορφες είναι οι γυμνάστριες στο πόσο υπερσύγχρονα μηχανήματα διαθέτει το κέντρο στο οποίο πηγαίνει, αδυνατούσα να συλλάβω το μέγεθος της άγνοιας του στο θέμα "γυμναστική"..


Για πολλούς ανθρώπους η άσκηση είναι ένα μέσο στο να βρουν μουνιά να γαμήσουν, ή αντίστοιχα για τις γυναίκες έναν γραμμωμένο άντρα να τους κουβαλάει την τσάντα.. Κατ' εμέ, εκεί χάνεις το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσεις να παίζεις.
Άκουσα πολλά, απ’ το πως θέλει να γυμναστεί για να χτίσει κορμί, πως θα αλλάξει τρόπο ζωής, μέχρι και το χάμπουργκερ που παρήγγειλε με το που φτάσαμε στον προορισμό μας.

Όταν μπεις στην διαδικασία να μιλήσεις με άτομα που δεν κατανοούν ένα αντικείμενο, θα ρίξουν την κουβέντα στο επίπεδο της πλήρης άγνοιας, και θα σε κερδίσουν εκεί από εμπειρία… αυτό συνέβη και χθες.

Μιλούσαμε για ασκήσεις και διατροφές, όταν έριξα την βόμβα του "για μένα αν θες να γυμναστείς σωστά, πρέπει να κόψεις εντελώς τη ζάχαρη και το αλάτι από τη διατροφή σου". Αυτό του φάνηκε κακό σαν ιδέα, δίνοντας μου σαν αντιπαράθεση το ότι "χρειαζόμαστε ζάχαρη και αλάτι στη διατροφή μας, δεν είναι υγιές το να τα στερηθούμε".

ΑΠΟ ΠΟΤΕ δεν είναι υγιές το να κόψεις πράγματα που δεν έτρωγαν οι άνθρωποι όταν είχαν μέσο όρο ζωής τα 140 χρόνια??????
Το προσπέρασα μιας και η φράση "κατακράτηση υγρών" δεν έδειξε να τον αγγίζει και πολύ. 

Στο άκουσμα των "πρωτεΐνες ανάπλασης, κατοστάρες, νιτρικό οξύ" αντιδρούσε σαν να του μιλάω για ηρωίνη, μιας και η απάντηση του ήταν κάθετη στο "δεν παίρνω ναρκωτικά, ούτε και θα ξεκινήσω τώρα, αυτά είναι μαλακίες που παίρνετε" . Καπάκια άναψε ένα τσιγάρο και άρχισε να πίνει μια κόκα κόλα, σε αντίθεση με το perrier που είχα παραγγείλει εγώ.

Η ώρα περνούσε και η κουβέντα συνεχιζόταν, ενώ άλλα 2 άτομα από την παρέα είχαν ήδη παραγγείλει μπριζόλα με ρύζι να φάνε, ενώ είχαμε βγει για ένα ποτό...


Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι.
Μιλώντας για το πρόγραμμα της γυμναστικής του, άκουσα το ότι πηγαίνει 2 φορές την εβδομάδα γιατί δεν θέλει να κάνει ζημιά και να κάψει "μύες", αλλά να γυμναστεί με τον σωστό τρόπο… δεν κρατήθηκα και γέλασα λίγο, ίσως να πειράχθηκε...

Όταν του είπα πως δεν υπάρχει λόγος να ξεπερνάει τα 40 λεπτά η ημερήσια σου γυμναστική, ούτε να γυμνάζεις ποτέ το ίδιο μυϊκό σύστημα την επόμενη μέρα, αλλά να χρησιμοποιείς κυκλικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει "ζέσταμα με κοιλιακούς ραχιαίους και καπάκια τη μια μέρα πόδια, την επόμενη πλάτη, την επόμενη χέρια στήθος και πάλι απ’ την αρχή" άρχισε να γελάει δηλώνοντας ότι έτσι δε θα κάνει κορμί ποτέ, καθώς και το εξωφρενικό του ότι "θέλω να δω διαφορά στο δίμηνο στο κορμί μου"…

Η ηλιθιότητα και η άγνοια περπατούν τελικά χέρι-χέρι ακόμα και μέσα στο φιλικό μας περιβάλλον... Άρχισα να του κάνω πιο έντονη αντιπαράθεση καταλήγοντας στο "για να είμαι εγώ έτσι και εσύ έτσι, ίσως πρέπει να σκεφτείς ότι ΕΓΩ κάνω κάτι σωστά ενώ εσύ όχι"..

(Βρισκόταν στη δεύτερη κόκα κόλα ενώ έτρωγε από το πιάτο των παιδιών με τις μπριζόλες)

Άκουσα τις φράσεις "είσαι άρρωστος που πίνεις διπλό εσπρέσο σκέτο, που δεν τρως αλάτι, θα τα βρεις μπροστά σου αυτά..." και άλλα τέτοια όμορφα.

Για τον μέσο Έλληνα, με λύπη διαπιστώνω, πως οι λέξεις διατροφή-άσκηση-υγεία-γνώση είναι εντελώς άγνωστες. Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα, απ ότι φαίνεται, το τι πρέπει να κάνει, ενώ τα κρούσματα καρκίνου, τα κρούσματα εγκεφαλικών, τα κρούσματα καρδιοπάθειων έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που απορείς γιατί δεν έχεις ήδη πάθει κάτι και συ.

Τα συμπεράσματα των παραπάνω είναι δικά σας... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...