Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τα μαθηματικά μου, η ζωή σου όλη.

    Τα μαθηματικά σου κάνουν την ζωή εύκολη. Αυτή είναι η γαμάτη αλήθεια. Όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι τα μαθηματικά είναι κάτι ανούσιο, βαρετό, χωρίς κανέναν λόγο ύπαρξης, ας πέσουν για ύπνο να μετρήσουν προβατάκια.


Για να εξηγούμαστε, μαθηματικά δεν είναι ούτε το να μετράς λεφτά σοκολάτες που έμαθες στο δημοτικό ούτε το ένα και ένα κάνει εφτά. Αυτό είναι αριθμητική.
Η κλανιά των μαθηματικών θα έλεγα και κράτα την μυρωδιά γιατί θα σου χρειαστεί στο τέλος.

Τα μαθηματικά δεν είναι καν μία από τις επιστήμες. Τα μαθηματικά είναι Η επιστήμη.
Φυσική, χημεία, οικονομικά, ιατρική και ότι άλλο σκέφτεσαι που πιστεύεις ότι δεν βασίζεται στα μαθηματικά, είναι παρακλάδια τους.

Τα μαθηματικά είναι αυτό που ονομάζουμε λογική σκέψη, γραμμένη σε ένα χαρτί και όχι ράντομ εξισώσεις που απλά με την βοήθεια του Α.Πνεύματος αποφάσισαν κάποιοι να τις κάνουν θεωρήματα.
Πολλά απ'αυτά τα θεωρήματα σου παρέχουν ανέσεις που δεν μπορείς να φανταστείς για να μην είσαι ακόμα νεάτερνταλ.

Γι' αυτό, λοιπόν, βάλτο καλά μες στο μυαλό σου και έλα από κοντά να μου πεις τι σε νοιάζουν όλα αυτά μιας και χωρίς μαθηματικά και κρυπτογραφία δεν θα είχες ίντερνετ για να κάθεσαι να με κράζεις, για τις αλήθειες που λέω, πίσω από το πισί που δεν θα είχες αν δεν υπήρχαν οι γραμμικοί αλγόριθμοι και το δυαδικό σύστημα αρίθμησης.

Καθώς θα έρχεσαι μην πάρεις το αυτοκίνητό σου γιατί το gps σου είναι προγραμματισμένο να σου βρίσκει στατιστικά τους δρόμους με την λιγότερη κίνηση και με διαφορικές εξισώσεις την συντομότερη διαδρομή μη τυχόν και κουραστείς χρησιμοποιώντας χάρτες οι οποίοι θα είχαν το μέγεθος της γης αν δεν υπήρχε ο Ευκλείδης, ο πατέρας της Γεω-Μετρίας.

Ξέρω ότι μόλις παρέβλεψες τις οδηγίες μου και έβαλες μπρος τα λεφτά που ξόδεψε ο φάδερ σου για να σου πάρει αυτοκινητάκι να κυκλοφορείς μέσα στους δρόμους και να προκαλείς ατυχήματα, μιας και δεν ξέρεις ούτε τις πινακίδες να διαβάζεις με αυτόν τον ανούσιο αριθμό 50 που υπάρχει ως όριο στις κατοικημένες περιοχές. (Όχι lim και ορισμούς ε-δ, δεν θα σε δυσκολέψω για σήμερα.).

Αν, λοιπόν, ευτυχήσουμε και είσαι εσύ ο τραυματίας αυτή τη φορά, μην καλέσεις από την Android κινητάρα σου το 166 γιατί χρησιμοποιεί ραδιοκύματα ως φορείς πληροφορίας τα οποία για σένα είναι ανούσια... μέχρι να σου φανούν χρήσιμα.

Όταν, με το κακό, βρεθεί κάποιος περαστικός να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο και σε διασωληνώσουν, απλά σκέψου ότι ο γιατρός για να σου πει πόσες μέρες σου απομένουν ή αν θα ξυπνήσεις ποτέ από το κώμα έχει κάνει βιοστατιστική και κατά τη διάρκεια της επέμβασής σου το μηχάνημα δεν μετρούσε για πλάκα σφυγμούς και άλλες ζωτικές για σένα λειτουργίες του οργανισμού σου.

Αφού, λοιπόν, βγεις από το νοσoκομείο και έρθεις να με βρεις, μόλις φτάσεις και χτυπήσεις το κουδούνι περίμενε να κλάσει κάποιο από τα βιβλία μου για να μπορέσεις να μετρήσεις σε ποιον όροφο θα ανέβεις.



Κατάλαβες τώρα γιατί τα μαθηματικά είναι η ζωή σου; Και δεν το λέω για να το σπουδάσεις ούτε ότι είναι απλά, αλλά με την νοοτροπία του βαριέμαι και του δεν τα καταλαβαίνω φυσικά και αυτό θα συμβεί.

Γι' αυτό, επειδή το βιοτικό επίπεδο που έχεις και βελτιώνεται με τα χρόνια κατά τη διάρκεια της μίζερης ζωής σου, θα εξαρτάται από άτομα σαν κι εμένα, που το πιο πιθανό είναι να παντρευτούν την Στατιστική στα 25 τους, φρόντισε να μην ξαναπείς για τα μαθηματικά πόσο ξενέρωτα, βαρετά και κυρίως ότι είναι ανούσια.

"Χωρίζω τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες: Αυτούς που αντιμετωπίζουν τα πάντα με την λογική και αυτούς που δεν είναι άνθρωποι" I said εν έτει 2013.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...