Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

TO COMIC ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - Amya


Το Amya είναι ένα webcomic φαντασίας σε στυλ manga το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε αγγλική γλώσσα εδώ.

H σειρά ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2009 και μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί 3 κεφάλαια, ενώ το τέταρτο βρίσκεται περίπου στη μέση.

Δημιουργοί είναι oι Savannah Hοuston-ΜcIntyre (παραγωγή/σενάριο), Andrew Hewitt (σενάριο) και Rebecca Gunter (σχέδιο).

Η πλοκή πραγματοποιείται σε έναν φανταστικό κόσμο με το όνομα Amya.
Το όλο στόρι ξεκινάει με την κεντρική πρωταγωνίστρια, Faye Eolande, να ονειρεύεται το τέλος αυτού του κόσμου, γεγονότα δηλαδή που πρόκειται να λάβουν μέρος πολύ αργότερα στη σειρά.

Στα 3 πρώτα κεφάλαια που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής γίνεται μια πρώτη επαφή με τους βασικούς πρωταγωνιστές του comic, την Faye, τη μουγκή κόρη του βασιλιά της Great Amya,
η οποία κατέχει ισχυρές μαγικές δυνάμεις, και τον Accel ένα νεαρό περιπλανώμενο μάγο ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την οικογένεια του.


Η Faye μπλέκεται στους μπελάδες του Αccel και καταλήγουν μαζί σε ένα τρένο που τους οδηγεί μακριά από το βασίλειο της Great Amya, με προορισμό το Perennion, η εξαφάνιση της Faye όμως θα οδηγήσει τα 2 βασίλεια στον πόλεμο.

Γύρω από αυτά τα γεγονότα περιστρέφεται η πλοκή και καθώς οι 2 πρωταγωνιστές προσπαθούν να γυρίσουν πίσω, συναντούν στο δρόμο τους διάφορα πλάσματα και ανθρώπους, ο καθένας με τη δική του ιστορία και τα δικά του προσωπικά συμφέροντα. 

Πέρα από τον βασικό κορμό της σειράς, οι δημιουργοί της έχουν δημοσιεύσει μερικά σύντομα comics σχετικά με το παρελθόν ορισμένων χαρακτήρων της Amya σε σχέδιο του Michael Sexton.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...