Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ COMIC ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - A Broken Winter


Πρόκειται για ένα webcomic επιστημονικής φαντασίας με manga επιρροές στο σχέδιο του και μπορείτε να το διαβάσετε online σε αγγλική γλώσσα εδώ: http://www.abrokenwinter.com/ 

Οι δημιουργοί του, Kale Night και Archie the Redcat, ενορχηστρώνουν με μοναδικό τρόπο στοιχεία τρόμου, φαντασίας, splatter και υπερφυσικού σε ένα σενάριο που πραγματεύεται σε πρώτο πλάνο τη διαφθορά και κατάχρηση της εξουσίας καθώς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η σειρά έκανε ντεμπούτο στις 2 Νοεμβρίου του 2009 και αποτελείται από 14 κεφάλαια εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί τα 13 και σύντομα θα ακολουθήσει και το τελευταίο κεφάλαιο του τόμου. 

Λίγα λόγια για το στόρι:

Το "A Broken Winter" τοποθετείται σε έναν φανταστικό πλανήτη, παρόμοιο με τον δικό μας, με το όνομα Thalassinus όπου κάποτε ήταν πλούσιος, πανέμορφος και καταπράσινος ώσπου σταδιακά άρχισε να γίνεται αφιλόξενος εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας, φαινόμενο που οι επιστήμονες πίστωσαν στο "θάνατο" του ήλιου. 

Αυτή η εξήγηση δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον στρατιωτικό επιστήμονα Reisen Kaneko ο οποίος αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες που επιμελώς καλύπτονται από την κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό τον βάζει σε μπελάδες και αναγκάζεται να εξαφανιστεί προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη, έχοντας στην κατοχή του στοιχεία που ξεσκεπάζουν μια συνωμοσία αιώνων.

Η κυβέρνηση του χρεώνει μια σειρά βίαιων εγκλημάτων χαρακτηρίζοντας τον τρομοκράτη και εχθρό του έθνους.

Μετά από χρόνια ερευνών, μια ανώνυμη πηγή οδηγεί τους διώκτες του Reisen στον εντοπισμό του γιου του.

O 7χρονος Kokkan Kaneko που έχει εξιδανικεύσει τον πατέρα του, αρνείται να πιστέψει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Reisen.

Το αγόρι βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο.

Περιμένοντας την εκτέλεση του ο Kokkan, τράβηξε την προσοχή ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού στελέχους, του Kuroda Tadayoshi, ο οποίος βλέπει στον 7χρονο τον γιο που ο ίδιος είχε χάσει πρόσφατα και αποφασίζει να τον πάρει υπό την προστασία του.

Καθώς τα χρόνια περνάνε ο Kuroda κερδίζει την εμπιστοσύνη του παιδιού και ταυτόχρονα του αποκαλύπτεται η μυστική γνώση που κατείχε ο Reisen, κάτι το οποίο θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...