Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ηλίθιες σελίδες του ελληνικού Facebook, part IV


Λοιπόν, πρώτο, δεύτερο και τρίτο μέρος. Παμ' παρακάτω.



Μιας και το άρθρο γράφτηκε πριν δύο μήνες και μετά χωρίστηκε με μέρη, η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι η πρώτη σελίδα με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα έχει κλείσει. Βέβαια στην θέση της προέκυψαν δύο άλλες με το ίδιο όνομα, αλλά ως γνωστόν δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.
Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στις λεγόμενες 'σελίδες κραξίματος'. Όχι, δεν θα βρείτε ανάμεσα τους την πιο γνωστή - και πιθανότατα την πιο καθυστερημένη - σελίδα, γιατί μάθαμε από το fresko ότι ο δημιουργός της κάνει και μηνύσεις (χαρ-χαρ).
Εξάλλου ακόμα και η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να αποτελεί διαφήμιση και δεν θέλουμε να δώσουμε την ικανοποίηση στο κομπλεξικό παιδάκι που λειτουργεί τη συγκεκριμένη σελίδα να θεωρήσει ότι ασχολούμαστε μαζί του.
Μετά την μίνι εξομολόγηση μου, ας περάσουμε πάραυτα στο τέταρτο μέρος:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΑΞΙΜΑΤΟΣ

    Η Χλωρίνη




Βαδίζοντας στα βήματα του Mikeius, που έφερε το βωμολοχικό κράξιμο σε κάθε ελληνικό σπίτι που είχε πρόσβαση στο ίντερνετ, η Χλωρίνη είναι μια ακόμα σελίδα που στοχοποιεί διάφορα προφίλ, έχοντας ως προσωπικό της στρατό μερικές χιλιάδες άτομα που μπορούν να κάνουν τα Ορκ να πιστέψουν ότι είναι η πιο πολιτισμένη φυλή στην Γη. Η επιλογή των φωτογραφιών που θεωρούν αστείες απλά αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος γεννιέται ρατσιστής και θέλει να σχολιάσει αρνητικά οποιονδήποτε διαφέρει από αυτόν, απλά στην πραγματική ζωή τον σταματάνε οι κοινωνικές συμβάσεις. Κάτι που όμως δεν ισχύει στο facebook.

ΕΙΔΟΣ: Κράξιμο σε όλους, κλεμμένα status




Δείγμα φωτογραφιών και χαρακτηριστικά σχόλια που τις συνοδεύουν:







-Χαχαχαχαχα τι είναι αυτό;;; Πώς το αφήνετε να κυκλοφορεί ελεύθερο;;;

- Εχει ντερτια το παιδι. μαλλον δεν ανεβασε lvl στο ποκεμον

- xaoxaoxaoxao :-D:-D p tn brikate auton re?

- pragmatika apo tn ekfrasi t prosopou ths mporw na fantastw thn klania pou exei pagideftei sth theosteni forma ths k aplws prospathei apegnwsmena na vgei e3w
(αυτό πήρε 83 like. Ω ναι.)


- Anapodo gamwto TOGAMW!!!!

- Πουστεν

- Η κιλουμπα είναι όλα τα λεφτά χαχχα

…τέλος πάντων, καταλάβατε. Ανήλικα, ανορθόγραφα ζώα με υποανάπτυκτους εγκέφαλους αφήνουν το ηλεκτρονικό τους στίγμα το οποίο δεν έχει τίποτε να προσφέρει, μιας και τα πραγματικά χιουμοριστικά σχόλια σπανίζουν. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα σχόλια προέρχονται από άτομα που τα μούτρα τους είναι ακόμα χειρότερα από του εικονιζόμενου, απλά είχαν προνοήσει να μην βγάλουν κάποια ντροπιαστική φωτογραφία (ή απλά δεν τους έβαλαν στο μάτι τα τζιμάνια της Χλωρίνης).

TARGET GROYP: Μαθητές γυμνασίου- λυκείου με κοκαλωμένα τα δάχτυλα στην στάση  ctrl+v
LIKES: 13.092


Σημ.: όπως προείπα, η συγκεκριμένη σελίδα έκλεισε. Αλλά μη στενοχωριέστε και μην απελπίζεστε, η ανθρώπινη βλακεία βρίσκεται στο τέλος του σύμπαντος και το περιβάλλει. Ιδού λοιπόν οι νέες σελίδες που μοιράζονται το ίδιο όνομα:

Η χλωρίνη

Η χλωρινη.

****************************************************************************

Η Χολή 2



(γιατί η πρώτη έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και άλλαξε τον χάρτη του facebook για πάντα, οπότε δεν γινόταν να μην βγει και νούμερο 2. Είναι το διαδικτυακό αντίστοιχο του Νονού, ένα πράγμα)





ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Κυρίως κοινοποιήσεις από διάφορα μπλογκ, μιας και προφανώς οι συντάκτες είναι απασχολημένοι με το να προσπαθούν να κάνουν high score στο ξύσιμο των αχαμνών τους.



Τώρα λείπει μόνο ο Τσακ Νόρις να λέει ‘Είπατε κάτι;’ για να τελικιάσετε το χιούμορ.

Searching for the joke… searching for the joke… WINDOWS COULDN’T FIND ANY MATCHES.



Γυναικείο μέρος του σώματος που τραβάει τα βλέμματα + λογοπαίγνιο που αν το σκεφτόταν ο Σεφερλής θα αυτοκτονούσε από τη ντροπή του = Καλώς ήρθατε στην Χολή.
Ρε μεγάλε, και να σου κάτσει η συγκεκριμένη, εσύ θα ψάχνεις να βρεις το serial number για να την κάνεις εγκατάσταση.



TARGET GROYP: Άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, με εγκεφαλική λειτουργία που πλησιάζει το μηδέν
LIKES: 9.154 (ευτυχώς μόνο 80 περισσότερα το τελευταίο δίμηνο)

****************************************************************************
















ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Ας κάνουμε ένα copy-paste την περιγραφή της ομάδας:
Σελίδα ψυχαγωγίας και άγριου τρολλαρίσματος. Θα κάνετε καινούργιο νεφρό από τα γέλια...

Και το screenshot για όσους είναι δύσπιστοι:


Οκ, γουατέβα.
Ας δούμε τώρα το άγριο τρολλάρισμα:

Δεν ξέρω από πού έχει παρθεί αυτή η φωτογραφία, προσωπικά μου θυμίζει σκηνή από αμερικάνικη κωμική σειρά, αλλά ούτως ή άλλως το θέμα μας είναι η ατάκα. Που όποιος την σκέφτηκε και την έγραψε, αν θέλει να δείξει έμπρακτα την μεταμέλεια του για όσο οξυγόνο έχει καταναλώσει μέχρι τώρα εις βάρος όλων μας, πρέπει να πηδήξει από τον πύργο των Αθηνών.

Ας γελάσουμε με την κουλτούρα κάποιου άλλου λαού (αδιαφορώ για το αν είναι σωστή ή λάθος, είναι άλλη κουλτούρα και δεν μπορούμε να την κρίνουμε βάσει της δικής μας), ξεχνώντας βολικά τη δική μας πρωτόγονη συμπεριφορά κάθε Πάσχα γύρω από την σούβλα.
…αρνούμαι να βάλω το μυαλό μου να σκεφτεί οτιδήποτε που θα κριτικάρει αυτή την φωτογραφία.

Και φυσικά μην ξεχάσουμε να βάλουμε το υδατογράφημα της σελίδας, παρόλο που η φωτογραφία είναι κλεμμένη από κάποιο άλλο site.


Φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού μας για φέτος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δαλάι που μου πρότεινε πολλές από τις ηλίθιες σελίδες με τις οποίες ασχοληθήκαμε.
Αν και δεν ξέρω αν παράλληλα πρέπει να ανησυχήσω που ήξερε τόσες...

Καλές γιορτές σε όλους και όπως πάντα "Ο Θεός μεθ' ἡμῶν!"








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...